תכנון והקמה מפעלי ים המלח – רישוי עסק למפעלים

"מפעלי ים המלח" הוא שמה של החברה שקיבלה את הזיכיון להפקת מינרלים ומחצבים שונים מים המלח. חברה זו נמצאת בבעלות כי"ל, הנשלטת ע"י משפחת עופר, וכמו כל מפעל בארץ כפופה אף היא לחוק רישוי עסקים.
מפעלי ים המלח, כמו גם מפעלים אחרים באזור, ובפרט במישור רותם – אזור התעשייה הגדול ביותר בארץ עם 28,000 דונם ואשר ממוקם ממזרח לדימונה ומדרום לערד – נמצאים בשטח השיפוט של המועצה האזורית תמר.
בהתאם על מנת לקבל רישיון עסק למפעל חדש באזור ים המלח (או עסקים אחרים), וכן על-מנת לחדש רישיון למפעל קיים, יש לפנות למחלקת הרישוי של המועצה האזורית תמר.

פרטי יצירת קשר עם רישוי עסקים מועצה אזורית תמר

ניתן ליצור קשר טלפוני עם מחלקת רישוי עסקים במועצה אזורית תמר בימים ראשון עד חמישי, החל מ-8:30 ועד 16:30. מספר הטלפון הוא 08-6688-891, וכתובת המייל שאליה גם כן אפשר לפנות היא inbar@ma-tamar.co.il.
משרדי המועצה האזורית תמר שוכנים בישוב נווה זוהר, שלחופי ים המלח (מדרום לאזור המלונות ומעט צפונית להצטלבות הכבישים 90 ו-31).

מה כולל תהליך רישוי מפעל?

רישוי מפעלים הינו תהליך מורכב שמחייב הן תכנון קפדני, שכן התוכניות נבחנות בקפידה ע"י שלל גורמי רישוי, והן הקמה בדיוק עפ"י הדרישות והנהלים של אותם גורמי רישוי, שכן עוד לפני שמתאפשרת הפעילות המתכוננת במפעל מתבצעות בו ביקורות – ורק לאחר קבלת כל האישורים הנדרשים מנפיקה המועצה האזורית תמר את רישיון העסק שמאפשר פעילות כחוק.
מאחר שפעילות המפעלים השונים באזור ים המלח ובמישור רותם משפיעה במידה ניכרת על הסביבה, הרי שאחד מגורמי הרישוי המשמעותיים בתהליך רישוי העסק הוא המשרד להגנת הסביבה.
באופן כללי מוודא משרד זה שרמת זיהום האוויר שתתרחש עקב הפעילות במפעל לא תחרוג מהמותר, שלא ייגרמו זיהומים חמורים לקרקע ולמקורות המים, שהטיפול בפסולת ובשפכים יתבצע בהתאם לנהלים העדכניים, שלא ייווצרו מטרדי קרינה או רעש ושבאופן כללי הפגיעה בסביבה לא תהיה קשה מדי שהרי מדובר באחד האזורים היפים בארץ וגם הרגישים בהם.
גורמי רישוי אחרים הם משרד הכלכלה, משרד הבריאות, משטרת ישראל והרשות הארצית לכבאות והצלה.

לשיתוף המאמר
לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר