רישיון עסק לדוכן יוגורט, חנות יוגורט, יוגורטיה

מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון


תיאור העסק הטעון ברישוי
:

כל חנות, דוכן או יוגורטיה המייצרים או מוכרים יוגורט מחוייבים ברישיון עסק. לרוב מדובר בממכר יוגורט המלווה בסירופים, פירות, גרנולה, פירות יבשים ותוספות אחרות כגון גלידה, שוקולד חם ועוד. ברוב היוגורטיות מאפשרים לרכוש גם מיצים סחוטים, שייקים מכל הסוגים, משקאות קרים, גלידות סורבה ושמנת ועוד.


התאמת נכס לאופי פעילות העסק

כמו כל יתר המקומות המוכרים אוכל מכל סוג גם היוגורטיות מחייבות ברישיון עסק על מנת לשמור על ציבור הלקוחות שלהם במקרים של אי שמירה על הגיינה, התנהלות נאותה ועוד. התאמת הנכס לפעילות מהסוג הזה דורשת בירור מעמיק לגבי דרישות החוק בעניין יוגורט – את פירוט הדרישות ניתן לקבל באמצעות בקשה למידע מקדמי. במידע זה תקבלו את פירוט כל דרישות גורמי הרישוי כמו משרד הבריאות, המשטרה, הרשות המקומית ועוד.
כך תוכלו לדעת מהן מידות המטבח שעליכם להתקין, אילו מוצרים ניתן או אסור לשלב במטבח, מקררים, תנורים, מקפיאים, מערבלי מזון ועוד על פי תקני חשמל וכו'ץ כמו כן יהיה עליכם להתאים גם את אמצעי הבטיחות שיש להתקין כמו מנדפי עשן, גלאי אש ועוד.


נגישות

במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
מעוניינים לפתוח יוגורטיה מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי,
במספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק.

 

תהליך קבלת רישיון העסק:

  1. על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת יוגורטיה או חנות יוגורט עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את היוגורטיה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
  2. בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:

גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):

משרד הבריאות –  בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרשיון (3 שנים בדרך כלל)

  1. לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
  2. המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.

 

רשיונות נוספים

מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:

  1. רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
  2. היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
  3. היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
  4. היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.

כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים לפתוח יוגורטיה מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי,
במספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המידית של רישיון העסק.

לשיתוף המאמר
לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר