קונסטרוקטור

קונסטרוקטור הוא מומחה בתחום ההנדסה האזרחית שאחראי לתכנון ולחישוב של קונסטרוקציות בניין, כולל היבטים כמו קרקע, יסודות, עמודים, קורות, תקרות וחלקי מבנה אחרים. עבודתו של קונסטרוקטור כרוכה באחריות ליציבות ובטיחות של מבנים ומתקנים, והיא מתבצעת בשיתוף פעולה קרוב עם אדריכלים, מהנדסים וקבלנים.

קונסטרוקטור מבצע חישובים טכניים מדויקים כדי להבטיח שהמבנה יהיה יציב ויכול לעמוד בעומסים המתוכננים ובכוחות הטבעיים כגון רוח, רעידות אדמה ושלג. הוא צריך להתחשב בחומרים השונים המשמשים לבנייה ובתכונותיהם, כמו גם בדרישות התקנות המקומיות והבינלאומיות.

במהלך הפרויקט, הקונסטרוקטור מפקח על הביצוע ומוודא שהקבלנים והאנשי מקצוע מבצעים את העבודה כפי שתוכננה. הוא מבצע בדיקות ומעקב אחר התקדמות העבודה בשטח כדי להבטיח שכל היבט של הבנייה מתאים לתוכניות ולחישובים.

הקונסטרוקטור משחק גם תפקיד חשוב בהזנחת התוכניות ובשינויים שעשויים להתרחש במהלך הפרויקט, ונדרש להתאים את התכנונים בהתאם לדרישות שעולות במהלך הבנייה. כל שינוי צריך לעבור אישור מחדש מצד הקונסטרוקטור כדי לוודא שהמבנה נשאר יציב ובטוח.


עבודתו של קונסטרוקטור מומחה

הקונסטרוקטור הוא בעצם איש מקצוע בעל הכשרה מקצועית כמהנדס בניין, והוא זה שאחראי בין היתר לרוב ההחלטות הנעשות במבנה לרבות בחירת חומרי גלם, כמויות, אופן העבודה, צוות העובדים ועוד.
קונסטרוקטור מוסמך לוקח חלק בתכנון עסק חדש או בשדרוג או שינוי קונסטרוקטיבי (כגון תוספות בנייה) לעסק קיים. קונסטרוקטור – מהנדס בניין כאמור, חייב לקחת חלק מאוד חשוב בתכנון, עליו לאשר את התוכניות בהתחשב בחוזק המבנה המיועד, יציבותו, ביסוסו ועמידתו בהטרחות שונות כולל רוח ורעידות אדמה, שיקולי חסכון במשקל ועלות ושיקולי ביצוע, בחירת שלד המבנה החומר ושיטת הבנייה ועוד.


מדוע חשוב להיפגש עם קונסטרוקטור?

ישנם מספר סיבות חשובות לביצוע בדיקת קונסטרוקציה מקצועית עם אוריינטציה של רישוי עסקים והן:

  1. כאשר ישנו חשד לבעיות במבנה כגון סדקים עוברים בקירות, סדקים אלכסוניים שקיעת ריצוף בקומת קרקע, סדקים בקירות  וכד’.
  2. כאשר רוצים לבדוק אפשרות לביצוע תוספת בנייה למבנה קיים.
  3. כאשר רוצים לבדוק גגות בטון, גגות רביץ, חיזוקים לצורך התקנת מערכות סולאריות.
  4. בדיקה ואישור עבור שינויים בבית /עסק לפני השיפוץ לדוגמא: שבירת קירות, הורדת עמודים וכו’.
  5. פיקוח עליון בהקמת מבנה או שיפוץ עסק.
  6. לקבלת היתר בנייה הנדרש להכנת חישובים סטטיים.
  7. לקבלת רישיון עסק בו נדרש להגיש תצהיר קונסטרוקטור על גלריות, סככות, קונסטרוקציית פלדה וכו’.


יועצים נוספים שחשוב לפגוש בתהליך הרישוי

אנו מזמינים אתכם לפגוש את כל צוות היועצים שלנו: יועץ רישוי, אדריכל, מתכנן אינסטלציה למטבחים, מתכנן מטבחים למסעדות, מעצב פנים, יועצי נדל"ן ואיתור נכסים, תברואן מוסמך ועוד. כל אחד מהם שותף מלא בתהליך הרישוי של העסק שלך. בוא להכיר אותם באופן אישי וליהנות משירות מקצועי ונעים לאורך כל הדרך.


המלצת המומחה

  1. הקפד על אחזקה שוטפת ומקצועית של מבנה העסק שלך.
  2. גש לקבלת ייעוץ מקצועי טרם כל פעולה הכרוכה בשינויים מבניים.
  3. קח בחשבון כי כל בקשה להגדלת שטח העסק, הרחבה, בניית מרפסת, שימוש בגג או הקמת גלריה כרוכה באישורים של הרשות המקומית, וודא כי יש בידייך את כל הנדרש לקבל האישור או צור קשר עם אנשי מקצוע שיסייעו לך להשיג את האישורים הנדרשים מקונסטרוקטור מומחה ומכל יתר גורמי הרישוי הנדרשים.

אל תנסו לחסוך בייעוץ וליווי מקצועי, ניסיון לבצע הליך רישוי בצורה עצמאית עלול להוביל לעיכוב בקבלת הרישיון עבור העסק שלכם או לדחייתה של בקשת הרישוי שהגשתם על הסף, צרו עמנו קשר בטלפון מספר 072-3971116 או באמצעות האתר ונציג חברת אביב ברישוי ישמח לסייע לכם בקבלת ייעוץ מקצועי.
iStock_000022538148Smalll-300x153

לשיתוף המאמר
לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר