רישיון עסק למסעדת סביח, מזנון סביח, דוכן טוסט נקניק

מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון


תיאור העסק הטעון ברישוי
:

בין סוגי המזון המהיר שניתן לאכול בחוץ כיום גם "סביח" ו"טוסט נקניק". שני המאכלים הללו נמכרים ביום ובלילה במגוון לוקיישנים בכל הארץ. הסביח הוא המאכל הלאומי הטוניסאי הכולל פיתה ובתוכה ביצה קשה, חציל, טחינה ואלמנטים נוספים. טוסט הנקניק כולל לחם מכל סוג ובתוכו נקניק ממגוון סוגים, רטבים לעיתים ירק ועוד.
שני המאכלים הללו אינם כוללים "בישול" של ממש, אלא רק הכנה בלבד, למרות זאת חוק הרישוי מחייב גם אותם ברישיון וכיום על מנת להפעיל מקום המוכר טוסט נקניק או סביח מחוייב ברישוי עסק.


התאמת נכס לאופי פעילות העסק

התאמת המקום אינה מורכבת כל כך כאשר מדובר בטוסט נקניק או בסביח. אך הפשטות בהכנה אינה פוטרת את המטבח מלעמוד בדרישות מחמירות של ציוד, בטיחות, מיקום, תכנון ומידות.
על כל התנורים, הטוסטים, הצ'יפסרים וכל יתר המוצרים הפועלים במקום להיות תקניים וממוקמים במקום הנכון. כמו כן יש להתקין בכל אחד מהמטבחים הללו גם מנגפי עשן, מנקזי שמנים, מערכת ביוב מתאימה למטבח יצרני, משטחי עבודה מחולקים על פי סוג הפעילות (ירקות, בישול חם, בשרים ועוד). אזור פיזור פסולת, מערכת בטיחותית הכוללת גלאי עשן ולחצם מצוקה ועוד.


דרישות מיוחדות

במידה ובמקום יושבים סועדים יש לבצע את כל ההתאמות הנדרשות ממסעדה המקבלת לקוחות בניגוד למזנון בו הלקוח לוקח עמו את האוכל ואינו יושב במקום.
במידה ובמקום נמכר אלכוהול מכל סוג, לרבות בירה או כל משקה אחר המכיל אלכוהול יש למקם שילוט מתאים ולהימנע ממכירה לקטינים על פי חוק.


מניעת עישון במקומות ציבוריים

החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).


נגישות

במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
מעוניינים לפתוח מקום שמוכר סביח? טוסט נקניק? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי,
במספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המידית של רישיון העסק.

 

תהליך קבלת רישיון העסק:

  1. על מנת לקבל רישיון עסק למזנון או מסעדת טוסט נקניק, או סביח, עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את העסק שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
  2. בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:

גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):

משרד הבריאות –  בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין


תוקף הרשיון (3 שנים בדרך כלל)

  1. לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
  2. המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.

 

רשיונות נוספים

מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:

  1. רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
  2. היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
  3. היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
  4. היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.

כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים לפתוח מקום שמוכר סביח? טוסט נקניק? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי, במספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק.

לשיתוף המאמר
לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר