דגימות מזון

by אביב ברישוי
5 שנים ago
627 Views

עסקים המגישים מזון כגון מסעדות, בתי קפה, חדרי אוכל מוסדיים וכו' מחוייבים לשמור על סטנדרטים גבוהים ביותר של סטריליזציה בכל תהליך הייצור, ההגשה והאריזה של מזון מכל סוג. ההשלכות של זיהום חיידקי כתוצאה מאי שמירה על ניקיון בכל רחבי המסעדה ובתהליך עצמו עלול להיות מסוכן כלפי ציבור הסועדים במקום והעובדים.
זיהומים אלו עשויים להיווצר על גבי משטחים שאינם נקיים, כלי מטבח וכלי בישול שאינם סטרילים, שולחנות וכסאות, חדרי נוחיות, מטבחים ועוד. למעשה היווצרות משטח חיידקי יכול להתרחש בכל מקום במסעדה או בחדר האוכל ולפגוע בסועד.
דגימות מזון ודגימות משטחים חייבות להתבצע כחלק מתהליך הבקרה על הסטריליזציה באזור המטבח וההגשה. דגימות אלו מתבצעות על ידי אנשי מקצוע מוסמכים.
רישיון יצרני מזון

תהליך בקרת מזון בעסקי אוכל בישראל

מדי שנה נערכות אלפי בדיקות הכוללות דגימות מזון, דגימות משטחים ובדיקות PH. מערך בדיקות שכזה משקף בסופו של דבר את מצב הזיהומים והחיידקים של אזור ההסעדה וההכנה, המטבח. תוצאות הדו"ח שיתקבל לאחר מכן ישקף האם השמירה על הניקיון וההגיינה עומד בתקני הבטיחות והסטנדרטים של משרד הבריאות בישראל.

דרישות מחלקת רישוי עסקים ראשון לציון לנושא בקרת איכות ודגימות מזון

מחלקת רישוי עסקים של עיריית ראשון לציון, מחייבת את עסקיה  כמו כל רשות אחרת בישראל לעמוד בכל תקני הבטיחות והגהות בעסקי המזון. חלק בלתי נפרד מהנחיות אלו כולל גם בדיקות סטריליזציה ודגימות מזון. מחלקת הרישוי של ראשל"צ מציינת 3 אלמנטים מרכזיים בתהליך:
שיתוף פעולה עם מעבדה מקצועית – כל עסק מחוייב לשתף פעולה עם מעבדה מקצועית השולחת את אנשי המקצוע המוסמכים לכך לקחת דגימות מכל אזור במסעדה לרבות מטבחים, משטחי אוכל כגון שולחנות, בר וכו'. שיתוף הפעולה חייב להיות מלא ובעל העסק מחוייב לפתוח בפני נוטלי הדגימות את כל המרחבים בעסק.
העברת כל המידע לרבות דגימות כלליות – לאחר מכן מחובתו של בעל העסק להעביר את כל המידע לרבות דגימות כלליות שהתבצעו במקום לגורמים המורשים לכך לצורך הערכה וביקורת.
חשיפת הנתונים למבקר המזון לקבלת אישור ורישיון עסק – מבקר המזון יוכל לקחת את הנתונים שהצטברו בבדיקות ובדגימות המזון ולעשות בהם שימוש לרבות להוציא הנחיות מיוחדות עבור העסק לטיפול בהגיינה, סטריליזציה וטיפול בחומרי גלם או בניקיון המקום.

פרטים חשובים נוספים

את ביצוע הליכי הבקרה הכוללים בדיקות ודגימות מזון יש לבצע על ידי חברה המוסמכת לכך בלבד, העומדים לרשותה מעבדות, א מקצוע וכן הרישיון הרלוונטי לעיסוק בבקרת מזון. כאן תוכלו לקרוא מידע נוסף הרלוונטי לנושא
אנו באביב ברישוי מציעים לכם סיוע וליווי מקצועי לאורך כל התהליך, משלב איתור הנכס הפוטנציאלי ועד קבלת רישיון עסק.
צור עימנו קשר ואנו נחזור אליכם בהקדם


 

לשיתוף המאמר