רישיון יצרן

מהו רישיון יצרן?

רישיון יצרן הוא למעשה אישור רשמי מטעם מדינת ישראל, משרד הבריאות, לקחת חלק פעיל בייצור מזון. המחזיקים ברישיון יצרן מחזיקים במקביל גם ברישיון עסק.

מי מחויב ברישיון יצרן ומדוע הוא רישיון חשוב כל כך?

כל עסק הפועל בישראל ומבצע תהליכי הכנה, ייצור, אריזה, שיווק, אחסון, תפעול וכדומה במוצרי מזון מוגמרים או בחומרי גלם שונים לתעשיית המזון.

חשיבותו של רישיון יצרן מטעם משרד הבריאות טמונה בהיותו מנגנון שמירה על בריאות הציבור. הרישיון מבטיח כי כל בית עסק הקשור לעסקי המזון ביצע את כל ההכנות הדרושות על פי חוק לניהול עסק בטיחותי לרבות שמירה על איכות הסביבה, זיהום אוויר או מטרדי זיהום אחרים, סביבת עבודה סטרילית ומוגנת, אמצעי כיבוי אש, צמצום החשיפה לחיידקים, וירוסים ומחלות כתוצאה מעיסוק בבעלי חיים לתעשיית המזון, קירור או חימום מזון בטמפרטורה ותנאים מתאימים ועוד.

כמו כן מתחייבים בעלי העסק לרכוש את חומרי הגלם מספקים בעלי רישיון המאפשרים פיקוח גם על הפרודוקטים הנכנסים אל העסק מחוצה לו. הביקורות הנעשות על ההליך מצד הרשות מאפשרות פיקוח הרמטי על מעגל הטיפול בתוצרת כולו.

חברות ועסקים לדוגמא המחויבים ברישיון יצרן:

יצרני מזון, אטליזים, יבואני מזון, מפעלים לייצור חומרי גלם, מפעלים לאריזת חומרי גלם או מוצרי מזון מוגמרים, חברות קייטרינג, מחסנים לאחסון מזון מכל סוג, מחסני קירור למזון, מאפיות, קונדיטוריות בהם פס ייצור ועוד.

מה דרוש לעסק על מנת להנפיק רישיון יצרן?

עסק חדש נדרש לתכנון מוקדם של מבנה המפעל, החברה או המחסן בהתאם להנחיות ולתקנות המפורטות ברישיון היצרן, זאת באמצעות אנשי מקצוע.

עסק קיים יידרש לביקורת ולהתאמות משניות בהתאם לתקנות רישיון היצרן. לעיתים מדובר בשיפוץ מטבחים, מערכות חשמל, מים, ביוב או ניקוז, ולעיתים להרחבת מבנה, התקנת מערכות בטיחות שונות וכדומה.

בתום ביצוע כל ההתאמות הנ"ל ולאחר ביקורת של מפקח מטעם הרשויות, מהנדס מזון – יונפק הרישיון עבור בית העסק.

צוות אביב ברישוי מעמיד לרשותכם את מיטב אנשי המקצוע שיבצעו עבורכם תכנון מוקדם והתאמות על פי תקנות רישיון לעסק שלכם, תוך ליווי אישי ומקצועי לאורך כל הדרך עד להנפקת הרישיון.


הכירו את רשויות החוק לעניין רישיון יצרן:

הרשות המרכזית הינה משרד הבריאות. המשרד הממשלתי הוא העומד בראש הפירמידה המעניקה גושפנקה חוקית לניהול עסקי מזון.

במשרד הבריאות יועבר הטיפול בבקשה לרישיון העסק אל שתי מחלקות עיקריות: מחלקת בריאות הסביבה ומחלקת שירות המזון.


במחלקת בריאות הסביבה יתבצעו הפעולות הבאות:

  • בדיקת תשתיות למבנה קיים
  • בדיקת מערכת שפים וניקוז
  • בדיקת מערכות המים הפועלות במפעל או במבנה העסק
  • בדיקת כל החיבורים הנוגעים לתשתיות עירוניות (מים וביוב ולעיתים אף חשמל)

מחלקת שירות המזון תבצע את הבדיקות הבאות:

בדיקת תהליכי זרימה – בדיקה המפקחת על כל תהליכי הייצור במפעל לרבות ניהול תקין של סדר פעולות. זאת על מנת לצמצם את האפשרות להרעלה כתוצאה משימוש לא תקין בחומרי גלם או מהליך לא תקין בייצור המזון.

חשוב לכם לקבל את השירות הטוב ביותר ולהנפיק רישיון יצרן במהירות? צרו קשר עם צוות היועצים המקצועיים של אביב ברישוי ותוכלו להתחיל את התהליך באופן מיידי.

התקשרו כעת לאביב ברישוי להנפקת רישיון עסק – 077-5089500 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם