רישיון עסק לדוכן פלאפל, מזנון או מסעדת פלאפל

by אביב ברישוי
5 שנים ago
489 Views

מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון
 

תיאור העסק הטעון ברישוי:

 
המאכל הלאומי שלנו נמכר בכל מקום, מכיוון שמדובר במזון חל עליו חוק הרישוי ועסק לממכר פלאפל לרבות מזנון המוכר פלאפל מחוייב ברישיון עסק. הרציונל כמובן הוא שמירה על בריאותם של האזרחים האוכלים במקום וניהול תקין של תחום המסעדנות ברשות המקומית. חשוב לציין כי החוק מחייב גם דוכני מזון לממכר פלאפל הפועלים ללא אזור ישיבה, וגם מסעדות המוכרות בשטחן פלאפל.
 

התאמת נכס לאופי פעילות העסק

בשלב איתור הנכס יש למצוא מקום במאפשר פעילות מטבח ובעיקר טיגון, לא בכל נכס ניתן לבצע פעילות בישול כזו מכיוון שהיא דורשת אמצעי נידוף עשן, ניקוז שמנים ועוד. כמו כן יש למצוא נכס המאפשר עבודה על משטח עבודה, צנרת ואינסטלציה מותאמת וכן פעולות חיתוך, אפייה, טיגון, בישול, קירור ומכירה של מזון.
במידה והפלאפל נמכר במסעדה של ממש ולא רק כדוכן או מזנון יהיה צורך בבדיקות והתאמות נוספות. מקומות ישיבה דורשים פיקוח, על אזור הישיבה, הצללה, מיקום הכסאות והשולחנות ועוד. כמו כן יידרשו התאמות נגישות, מניעת עישון, שירותים ועוד על פי סדר גודל המקום.
 

מניעת עישון במקומות ציבוריים

החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).
נגישות
במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
מעוניינים לפתוח פלאפל מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי, במספר 077-508-9500 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק.
 
 

תהליך קבלת רישיון העסק:

 

  1. על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת פלאפל עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את המסעדה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
  2. בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:

 

גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):

 
משרד הבריאות – בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרשיון (3 שנים בדרך כלל)

  1. לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
  2. המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.

 

רשיונות נוספים

 
מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:

  1. רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
  2. היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
  3. היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
  4. היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.

כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים לפתוח פלאפל מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי, במספר 077-508-9500 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק.
 

לשיתוף המאמר