רישיון עסק למסעדה

by אביב ברישוי
6 שנים ago
789 Views

מס' סידורי של בית העסק ע"פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית: 4.2 א

משויך לקבוצה מס'קבוצה 4 – מזון

 
תהליך קבלת רישיון העסק:
1. על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת מסעדה עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את המסעדה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
2. בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם:
גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):
משרד הבריאות – חובה
משטרה – חובה
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרשיון (ע"פ שנים): 3 שנים.
3. לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה), להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
4. המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.
מעוניינים להימנע מסחבת בירוקרטית שתעלה לך ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגנו דרך האתר או בטלפון 077-508-95-00
ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק למסעדה החדשה שלכם.
[custom_youtube_video code="erCasWPMG3c"]

רשיונות נוספים

מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:
– היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
– היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר "השתלטות" על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה
– היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות
כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
 
תיאור העסק הטעון ברישוי:

מסעדה נתפשת כעסק מתגמל מאוד – מקום שוקק חיים המספק את אחד הצרכים הבסיסיים של בני האדם ובנוסף מעניק חוויה מהנה, רווחיות גבוהה ותדמית נחשקת, ואכן למי שנמשך לעולם הקולינריה ואוהב לארח הקמת מסעדה עשויה לפתוח צוהר אל חיים טובים מאוד. אבל מסעדה היא גם עסק מורכב, וכבר בשלב של הגשת בקשה לרשיון עסק נדרש מי שפותח מסעדה לגייס לא מעט משאבים לצורך קבלת הרישיון המיוחל.

השפעת הרפורמה על עולם המסעדנות:

גם לאחר הרפורמה ברישוי חייבות מסעדות לעמוד בתנאים שמציבים משטרת ישראל ומשרד הבריאות (באמצעות לשכת הבריאות המחוזית – מומלץ בחום לפנות אליה בבקשה לחוות דעת מקדמית המפרטת בדיוק מהם התנאים בהם על המסעדה לעמוד).

בנוסף ישנם גופים המשויכים לרשות המקומית שבשטחה ממוקמת המסעדה שגם להם דרישות בדרך לרישיון, אותו מנפיק אגף רישוי עסקים של אותה רשות, וזאת לאחר קבלת האישורים מגופי הרישוי הנ"ל.

לוקיישן לוקיישן

אחד הפרמטרים המרכזיים בהחלטה אם לאשר רשיון עסק למסעדה הוא המיקום שלה. כל רשות מקומית מקצה אזורים ספציפיים שבהם ניתן להקים מקומות בילוי ובתוכם מסעדות, וכדאי לפנות לאגף הרישוי כבר בתחילת התהליך ולוודא כי המיקום שנבחר אכן תואם את המפה העירונית. כמו כן יש לוודא היתר בנייה המאפשר פתיחת מסעדה במקום שנבחר.

נגישות

במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.

דרישות מיוחדות באשר למכירת משקאות משכרים

רוב רובן של המסעדות בארץ מגישות משקאות אלכוהוליים כחלק בלתי נפרד מתפריטן. על מנת לקבל רשיון עסק יש להציג במקום בולט שלטים המבהירים כי מכירת אלכוהול לקטינים היא עבירה על החוק וכי צריכה מופרזת של משקאות משכרים עלולה לגרום לפגיעה של ממש.

מניעת עישון במקומות ציבוריים

החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).

לשיתוף המאמר