רישיון עסק למסעדת סושי או מזנון סושי ללא בישול ועם בישול, דוכן סושי

by אביב ברישוי
5 שנים ago
296 Views

מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון
 

תיאור העסק הטעון ברישוי:

סושי הוא המאכל הלאומי של יפן ואחד המאכלים הפופולריים בעולם כולו. בשנים האחרונות הפך הסושי לטרנד לוהט במיוחד בישראל ומסעדות סושי, דוכנים לממכר סושי וכדומה נמצאים בכל מקום. מכיוון שכך פעלו ברשויות המקומיות להתאים את דרישות החוק גם לסוג האוכל המיוחד הזה.
כיום על פי תקנת הרישוי שחוקקה ברפורמה משנת 2013 גם סושיות, מזנוני סושי או כל מסעדת סושי מחוייבים ברישיון עסק. על פי המפורט בחוק הרישוי מסעדות אלו מחוייבות להחזיק במטבחים בעלי מידות, ציוד, תשתיות ועוד המתאימות לסוג האוכל המבושל בהם. החוק חל על בית אוכל לסושי עם בישול ועל בית אוכל לסושי ללא בישול.
 

התאמת נכס לאופי פעילות העסק

התאמות הנדרשות כוללות טיפול במשטחי עבודה, אחזקת חומרי גלם מיוחדים כגון דגים ופירות ים בקירור בטמפרטורות מיוחדות, שמירה על הגיינה מירבית באזורי ההכנה, הבישול, הגלגול ועוד. כמו כן יש להקפיד על מערכות נידוף עשן, ניקוז שמן ועוד באזורי הטיגון, הצלייה והאפייה.
כל התשתיות חייבות להתאים לסוג העסק: חשמל, אינסטלציה, ניקוז, ביוב, מים ועוד. מלבד זאת במידה וישנו אזור ישיבה המקבל לקוחות ומשרת אותם במקום יש לבצע התאמות נוספות הנדרשות מבית עסק הנחשב "מסעדה".
 

דרישות מיוחדות

אלכוהול, מדרכה, סגירות חורף, התאמות נוספות
מניעת עישון במקומות ציבוריים
החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).
נגישות
במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
מעוניינים לפתוח סושיה מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי, במספר 077-508-9500 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק.
 
 

תהליך קבלת רישיון העסק:

 

  1. על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת סושיה עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את המסעדה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
  2. בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:

 

גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):

 
משרד הבריאות –  בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרשיון (3 שנים בדרך כלל)

  1. לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
  2. המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.

 

רשיונות נוספים

 
מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:

  1. רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
  2. היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
  3. היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
  4. היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.

כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים לפתוח סושיה מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי, במספר 077-508-9500 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק.
 

לשיתוף המאמר