הקורונה חוזרת, מה אתם צריכים לדעת על רישוי בזמן מגיפה

המשק בישראל ספג בשנה האחרונה מכה בכנף: סגרים והגבלות, 'תו סגול' ו'תו ירוק', הגבלות של כניסת לקוחות לבתי העסק, אובדן ימי עבודה, מה לא. אין ספק שעברה שנה קשה על המשק הישראלי, כמו גם על המשק הבינלאומי. הרבה מאוד בעלי עסקים בישראל לא קיבלו פיצוי כספי ראוי, חלקם נכנסו ל'לופ' של 'גיבנת' כלכלית, חלקם לקחו הלוואות שמסתבר שעליהם להחזיר. היו שבועות שחשבנו שהקורונה כבר מאחורינו, אבל לא כך בפועל: היא כאן בגלים והגלים משאירים אחריהם קורבנות בכל מיני אספקטים. הקורונה חוזרת. 


מה אתם צריכים לדעת על
רישוי עסקים בזמן מגיפה?   

חשוב להקפיד על הנחיות משרד הבריאות כפי שנקבעו בחוק, ביניהן:

  • הקפדה על עטית מסכה לגבי כל לקוח שנכנס לעסק.
  • הגבלת כמות הלקוחות שמאושר להכניס לעסק (כל עסק על פי שטח גודלו)
  • הקפדה על כך שהלקוחות שומרים על מרחק של שני מטרים אחד מהשני.
  • מחויבות לתו הסגול.
  • מחויבות לתו הירוק.
  • הקצאת אלכו-ג'ל באזורים ציבוריים לשימוש חופשי.
  • הגבלת מספר לקוחות באזורים סגורים מול אזורים פתוחים בעסק.


רישוי עסקי מזון בקורונה

מאז ומתמיד תעשיית המזון היא מהתעשיות היותר מפוקחות בישראל. רישוי עסקים בתחומי המזון וההסעדה הוא רגיש ומוקפד ביותר, על אחת כמה וכמה בתקופה של מגיפה שמסכנת את בריאות הציבור על בסיס יומי. תפקידה של האכיפה על ייצור מזון, שיווק מזון והגשת מזון בימים כתיקונם היא למנוע נזקי בריאות, למנוע תחלואה, לוודא שהמזון שהציבור קונה ראוי למאכל, טרי (או בר תוקף-תקין) ואיננו מזיק לבריאותו. 


החקיקה בתחום נקבעת בידי הגופים הבאים וכוללת גם את הפרמטרים להלן:

  • משרד הבריאות
  • אגף תברואה
  • המחלקה לבריאות הסביבה
  • הווטרינר הראשי
  • התייחסות לסביבה בה המזון מיוצר (האם יש מזיקים/מכרסמים/חתולים וכדומה)
  • התייחסות לפינוי פסולת
  • התייחסות לציוד חימום/קירור/ניקיון
  • תקנות מערכות מיזוג-אוויר
  • תקנות גובה רצפה, גובה תקרה, גודל כיורים
  • גודל המטבח (שליש מגודלו אמור להיות מוקדש לכיורים)
  • הקפדה על איכות כלי הכנת האוכל (למשל, איסור הכלת עופרת וכל חומר שעלול להזיק למזון עצמו בעת הכנתו)


התקנות של
רישוי עסקים בתקופת הקורונה החלות על עסקי מזון כוללות התייחסות לכמה מישורים:

  • מזון גולמי
  • מזון מוכן
  • חומרי גלם לתעשיית המזון
  • התייחסות למבנה הפיזי בו המזון מיוצר/משווק/מוגש
  • משלוחי מזון
  • איסוף עצמי של המזון
  • הגבלת מספר הסועדים במסעדה (בחלוקה לאזור פנימי ואזור חיצוני)
  • חובת הכנת מזון באזור נפרד ייעודי לכך
  • הכנת מזון והגשת מזון תוך שימוש מוקפד בכפפות
  • שמירה על ניקיון בלתי מתפשר באזור הכנת המזון

תקופת הקורונה שינתה את זווית ההקפדה של העוסקים בעולמות המזון ושלוחותיו, והיום זה כבר ברור שלפני המילה "לבריאות" יעלו המילים "כללי זהירות". בתיאבון.

שאלות ותשובות נפוצות – הקורונה חוזרת

  1. מה הכוונה בביטוי "הקורונה חוזרת"?
    "הקורונה חוזרת" מתייחס לגלים מחודשים של תחלואת נגיף הקורונה, בעקבות וריאנטים חדשים או ירידה בחסינות האוכלוסייה.

  2. מהם הסימנים לכך שהקורונה חוזרת?
    עלייה במספר המאובחנים, עלייה במספר האשפוזים והחמרה במדדי התחלואה כמו תחלואה קשה ותמותה הם סימנים לכך שהקורונה חוזרת.

  3. האם הקורונה החוזרת מדבקת כמו בגלים הקודמים?
    במקרים רבים הווריאנטים החדשים מדבקים אף יותר, גם אם עוצמת המחלה נחלשת בחלק מהאוכלוסייה המחוסנת.

  4. האם החיסונים עדיין יעילים אם הקורונה חוזרת?
    חיסונים שניתנו עדיין מספקים הגנה טובה מפני מחלה קשה, אך ייתכן שיצטרכו עדכון או חיסוני רענון כדי להתמודד עם זנים חדשים אם הקורונה חוזרת.

  5. האם נדרשת עטיית מסיכות עם חזרת הקורונה?
    אם הקורונה חוזרת והתחלואה עולה, ייתכן שיחודשו הנחיות לעטיית מסיכות בחללים סגורים, בעיקר בבתי חולים, תחבורה ציבורית ומקומות הומי אדם.

  6. מהן ההנחיות לעסקים כאשר הקורונה חוזרת?
    עסקים עשויים להידרש לשוב להקפיד על כללי ריחוק חברתי, חיטוי, או מגבלות התקהלות, בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

  7. האם צפויות סגרים אם הקורונה חוזרת?
    נכון לעכשיו, המגמה היא להימנע מסגרים כוללים ולנקוט בצעדים ממוקדים בלבד, אך הכול תלוי בחומרת המצב ובקצב התפשטות התחלואה.

  8. כיצד יש להיערך מבחינת נסיעות לחו"ל אם הקורונה חוזרת?
    יתכנו הגבלות כניסה חדשות, דרישות להצהרת בריאות, או צורך בהצגת בדיקות קורונה או תעודת חיסון במעבר בין מדינות.

  9. מה החשיבות של בדיקות קורונה כאשר הקורונה חוזרת?
    בדיקות מאפשרות זיהוי מוקדם של חולים, קטיעת שרשראות הדבקה ומניעת התפשטות מהירה של הנגיף באוכלוסייה.

  10. האם ילדים בסיכון גבוה אם הקורונה חוזרת?
    מרבית הילדים חווים מחלה קלה, אך ילדים עם מחלות רקע או מערכת חיסונית מוחלשת עלולים להיות בסיכון גבוה יותר לסיבוכים אם הקורונה חוזרת.

  11. כיצד יש להיערך במערכת החינוך במצב שבו הקורונה חוזרת?
    היערכות כוללת מדידת חום בכניסה, הקפדה על אוורור כיתות, עידוד חיסונים לצוותי חינוך והפעלת מתווים ללמידה מרחוק בעת הצורך.

  12. מהן ההמלצות לקבוצות סיכון כשיש תחושה שהקורונה חוזרת?
    קבוצות סיכון צריכות להקפיד על חיסונים מעודכנים, לשקול חזרה לעטיית מסיכות באזורים צפופים ולהתייעץ עם רופא לגבי אמצעי זהירות נוספים.

  13. האם קיימים טיפולים חדשים לקורונה בגלים החוזרים?
    כן. תרופות אנטי-ויראליות וטיפולים מונעים למחלה קשה ממשיכים להתפתח ומשמשים כקו ראשון במניעת הידרדרות במקרים מסוימים.

  14. האם יש הבדל בין וריאנטים ישנים לחדשים אם הקורונה חוזרת?
    וריאנטים חדשים עשויים להיות מדבקים יותר או עמידים יותר לחיסונים קיימים, אך רובם גורמים למחלה קלה יחסית לאוכלוסיות מחוסנות.

  15. מה ניתן לעשות ברמה האישית אם הקורונה חוזרת?
    שמירה על כללי היגיינה, הקפדה על חיסונים תקפים, עטיית מסיכות במקומות סגורים, הקפדה על אוורור, והקשבה להנחיות משרד הבריאות.

לשיתוף המאמר

כתיבת תגובה

לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר