מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון
תיאור העסק הטעון ברישוי:
מסעדת שווארמה מגישה ארוחות הכוללות בשר, תוספות, סלטים, שתייה ועוד. לקוחות המסעדה יכולים לשבת במסעדה עצמה או לקחת איתם את המנות לדרך. השווארמה עצמה מתבשלת על גבי "סיח" מוט ברזל עליו מונחות שכבות של בשר ושומן המתבשלים בעזרת תנורים מיוחדים. מכיוון שמדובר במטבח פעיל, עם אלמנטים של בישול, צלייה וכו' מחוייב בעל העסק לעמוד בכל דרישות הרישוי לרבות רישיון יצרן. דרישות אלו כוללות התאמות רבות של אזור ההסעדה והמטבח.
התאמת נכס לאופי פעילות העסק
הנכס העתיד לפעול כמסעדה שווארמה חייב להיות מותאם לפעילות מסוג זה, היינו, מטבח העומד בכל התקנים הדרושים מבחינת צנרת, גז, מתקני בישול, מתקני מים וצנרת מים, ביוב ואינסלטציה, מערכת כיבוי אש בעת הצורך, מיגון עשן ועוד. כמו כן על המקום להתאים לישיבת לקוחות בתוך המסעדה ומחוצה לה במקרים רבים, לכן יש לבצע את כל ההתאמות בכפוך לדרישות החוק המפורטות במסגרת הנפקת רישיון עסק, כולל ביקורת ואישור של כל הגורמים הרלוונטיים.
דרישות מיוחדות
במידה ולמסעדת השווארמה עניין למכור בשטחה אלכוהול, ואפילו בקבוקי בירה בלבד, יהיה עליה לבצע התאמות נוספות הקשורות לממכר אלכוהול כגון שילוט מכירת לבני 21 ומעלה, מיקום מקררים בלוקיישן מסויים ועוד. אלכוהול. דרישות מיוחדות יכולות להגיע מטעם הרשות המקומית, בעל העסק מחוייב גם לתקנות מקומיות אלו.
מניעת עישון במקומות ציבוריים
החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).
נגישות
במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
מעוניינים להימנע מסחבת בירוקרטית שתעלה לך ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגנו למספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק למסעדת השווארמה שלכם.
תהליך קבלת רישיון העסק:
- על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת מסעדה עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את המסעדה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
- בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:
גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):
משרד הבריאות – בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרשיון (3 שנים בדרך כלל)
- לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון לעסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
- המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.
רשיונות נוספים
מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:
- רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
- היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
- היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
- היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.
כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים להימנע מסחבת בירוקרטית שתעלה לך ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגנו למספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק למסעדה שלכם.