מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה 4 – מזון
תיאור העסק הטעון ברישוי:
חושבים לפתוח פיצריה? עסק מסוג זה מחוייב ברישיון. פיצריות מתנהלות בשני אופנים, משלוחים בלבד או משלוחים וישיבה. השוני ביניהם חשוב מאד לסוג רישיון העסק הדרוש מכיוון שברגע שיש רצון להעניק שירות הסעדה ללקוחות במתחם הפיצריה יש לבצע התאמות נוספות הקשורות לרישיון. באופן עקרוני גם פיצריה הפועלת רק על בסיס משלוחים מחוייבת ברישיון עסק.
התאמת נכס לאופי פעילות העסק
מבנה הפיצריה חייב להתאים לבישול או נכון יותר אפייה מסוג זה. בכל הפיצריות מותקנים תנורים עוצמתיים ואמצעי בישול נוספים. כמו כן רוב הפיצריות מאפשרות רכישה, הזמנה או הגשה של מנות נוספות כגון בורקסים, סלטים, מיני פסטות, קינוחים, גלידות ושתייה ועוד. לשם הכנת הנ"ל דרושים אמצעים נוספים (מקררים, משטחי עבודה, כיורים, מתקני קרח, מתקני סילוק אשפה, תנורים נוספים ועוד).
לכן ישנה חשיבות גדולה מאד לבחירת הנכס ולהתאמתו לפעילות העסק, פיצריה חייבת להיות ממוקמת במקום המאפשר בישול מסוג זה – נכס בעל מטבח מתאים, יכולת ניקוז מתאימה, פליטת עשן, ביוב ואינסלטציה ועוד ועוד. יש לציין כי פריקה והעמסה של סחורה חייבת להתבצע מהפיצריה ואליה רק במקום נגיש ומותאם, לפיכך בעת איתור הנכס יש לבחור גם בהתחשב בדרישה זו.
מכירת אלכוהול
מכירת אלכוהול בפיצריה תדרוש עמידה בתנאים נוספים כגון שילוט והצבת מקררים במיקום ספציפי.
מניעת עישון במקומות ציבוריים
החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).
נגישות
במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
מעוניינים להימנע מסחבת בירוקרטית שתעלה לך ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגנו למספר 072-3971116 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק לפיצרייה שלכם.
תהליך קבלת רישיון העסק:
- על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת פיצריה עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את המסעדה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
- בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:
גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):
משרד הבריאות – בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרשיון (3 שנים בדרך כלל)
- לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
- המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.
רשיונות נוספים
מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:
- רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
- היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
- היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
- היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.
כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים להימנע מסחבת בירוקרטית שתעלה לך ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגנו למספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק לפיצריה שלכם.