תנאי
רשימת ההנחיות לעסקים השונים בתחום המזון ארוכה, ובאופן טבעי ישנם הבדלים בין סוגי בתי האוכל וכן דרישות ספציפיות מכל בית עסק בהתאם למאפיינים הספציפיים שלו, ועל מנת שהדרך אל רישיון העסק לא תתארך ולא יצוצו מכשולים מיותרים, חשוב לבצע את תהליך הוצאת הרישיון על סמך קבלת מידע מקדמי ספציפי לעסק שלכם, ורצוי גם בעזרת אנשי מקצוע בתחום, אבל ישנם גם תנאים כלליים שכדאי להכיר.
בפרט ישנה דרישה לשטחים מינימליים לכל אזור בבתי האוכל השונים, לפי הסוג:
תנאי רישוי למסעדה
מטבח – 12 מ"ר ומעלה
מחסן – 8 מ"ר ומעלה
אזור המכירה והשירות – 35 מ"ר ומעלה
שטח סה"כ – מינימום 55 מ"ר
תנאים נוספים הם לפחות שלושה כיורים, וכן הפרדה בין האזור שבו מבושל אוכל, האזור שבו מטופל מזון גולמי, האזור שבו מאורגנות המנות לקראת הגשתן והאזור שמשמש לשטיפת הכלים. מעל לאזור הבישול חובה להתקין מנדף.
למידע מקיף אודות רישוי מסעדות – לחץ כאן
תנאי רישוי לבית קפה
מטבח – מינימום 10 מ"ר
מחסן – מינימום 6 מ"ר
אזור המכירה והשירות – מינימום 29 מ"ר
שטח סה"כ – 45 מ"ר ומעלה
תנאים נוספים הם התקנת 2 כיורים (או יותר), קיום משטח עבודה אחד למזון גולמי ומשטח עבודה נפרד למזון מעובד והקצאת שליש מסך השטח במטבח לטובת הדחת הכלים והייבוש שלהם.
למידע ספציפי אודות רישוי בתי קפה לחץ כאן
תנאי רישוי לפיצריה
מטבח – מינימום 10 מ"ר
מחסן – מינימום 6 מ"ר
אזור המכירה והשירות – מינימום 23 מ"ר
שטח סה"כ – לפחות 39 מ"ר
כמו כן חובה להתקין מנדף מעל למקום שבו נאפות הפיצות.
למידע נוסף אודות רישיון לפיצרייה – לחץ כאן
תנאי רישוי למזנון
מטבח – לפחות 8 מ"ר
מחסן – לפחות 4 מ"ר
אזור המכירה והשירות – לפחות 23 מ"ר
שטח סה"כ – 35 מ"ר ומעלה
תנאי נוסף הוא שהכיריים יכילו עד 4 להבות.
תנאי רישוי לדוכן בורקס
מטבח – 10 מ"ר ומעלה
מחסן – 6 מ"ר ומעלה
אזור המכירה והשירות – 23 מ"ר ומעלה
שטח סה"כ – 39 מ"ר ומעלה
תנאים נוספים הם מינימום 2 כיורים, שאחד מהם הוא בגודל של לפחות 60X60X80 כדי שניתן יהיה לשטוף בו תבניות. כמו כן חלה חובת התקנת מנדף.
למידע מלא על תכנון ורישוי דוכן בורקס – לחץ כאן
תנאי רישוי לדוכן פלאפל
מטבח – מינימום 10 מ"ר
מחסן – מינימום 6 מ"ר
אזור המכירה והשירות – מינימום 15 מ"ר
שטח סה"כ – 31 מ"ר ומעלה
בנוסף יש להתקין 2 שולחנות עבודה נפרדים ומנדף.
למידע אודות תכנון ורישוי דוכן פלאפל – לחץ כאן
.