באילו מקרים אזור במטבח מוגדר כ"מלוכלך"?
אזורים "מלוכלכים" במטבחים מוסדיים הם אלה שבהם מתבצע טיפול ראשוני בחומרי גלם וכן אלה שבהם מאוחסנים חומרי גלם שונים. כך למשל העמדות שבהן מתבצעת פתיחת אריזות הן אזור "מלוכלך", כך גם העמדה שבה מתבצע הטיפול הראשוני בירקות ובפירות, ועוד אזור מלוכלך הוא כל מקום שבו מתבצע טיפול כזה או אחר בבשר. פעולות נוספות שהופכות אזורים ל"מלוכלכים" הן שטיפת כלים, העברת פסולת והעברה של חומרי גלם אל כלים נקיים.
באילו מקרים נדרש פירוט האזורים ה"מלוכלכים" במטבח?
עסקים שיש בהם מטבח מוסדי, כלומר אולמות אירועים, מסעדות ועוד מקומות שמהותם היא הכנת אוכל והגשתו, מחויבים לפרט במסגרת הבקשה לרישיון עסק את כל האזורים ה"מלוכלכים" במטבח. למשרד הבריאות ישנן דרישות מפורטות בנוגע לאזורים אלה, והנושא נבחן בקפדנות, ועל כן מומלץ לתכנן מטבח מוסדי אך ורק בעזרת מומחים לרישוי.
לעוד פרטים אודות תכנון מטבח מוסדי ורישוי עסקים היכנסו
צריכים את עזרתנו בהנפקת רישיון עסק – 050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.