באילו מקרים נדרשת תוכנית מטבח מוסדי?
מטבח מוסדי הוא חלק בלתי נפרד מרוב חדרי האוכל הגדולים במפעלים, בארגונים וכו'. כל מטבח שכזה זקוק לרישיון עסק ובחלק מהמקרים גם לרישיון יצרן שאותו מנפיק משרד הבריאות. לשם קבלת רישיונות אלה יש להגיש בין השאר גם תוכנית מטבח מוסדי.
האם תכנון אדריכלי מספיק לצורך תוכנית למטבח מוסדי?
בניגוד לתכנון מטבח ביתי, או אפילו מטבח בבית קפה או מסעדה, מטבח מוסדי הוא מלאכה שמחייבת מיומנות ייחודית ועל כן לא כל אדריכל ידע לעשות זאת. הסיבה לכך היא הדרישות הספציפיות שמציב משרד הבריאות בפני מטבחים מוסדיים – כשכל חריגה מהתנאים והתקנות פירושה תשובה שלילית לבקשה לרישיון.
על מה חשוב להקפיד כשמתכננים מטבח מוסדי?
דגש חשוב אחד במסגרת תכנון מטבח מוסדי הוא הפרדה מוחלטת בין אזורים שמוגדרים "נקיים" לבין אזורים שמוגדרים "מלוכלכים". האזורים מהסוג הראשון הוא אלה שבהם ישנן מנות שמוכנות להגשה בחדר האוכל, ואילו האזורים מהסוג השני הם אלה שבהם מתבצעות הכנות שונות או שמאוחסנים בהם חומרי גלם.
אם אין ברירה מהצטלבות בין אזור "נקי" ל"מלוכלך" ישנן נהלים ייעודיים לכך וגם זהו דגש שהוא הכרח המציאות בדרך לקבלת הרישיון. כמו כן חובה לתכנן מטבחים מוסדיים כך שהמסלולים שבהם עובר כל מרכיב מזון מרגע כניסתו למטבח ועד ליציאתו אל הסועדים יהיו הקצרים ביותר האפשריים.
על מה חשוב להקפיד באזור האחסון?
כשמתכננים מטבח מוסדי מוקדשת תשומת לב רבה לנושא אחסון חומרי הגלם השונים. היקפי העבודה הגדולים במטבחים אלה מחייבים שמירת כמויות גדולות יחסית – וחובה להפקיד על תנאים הולמים ובפרט כשמדובר על מזונות שזקוקים לטמפרטורה ספציפית.
הגנה בפני מזיקים
דגש חשוב בכל תוכנית של מטבח מוסדי הוא הגנה בפני מזיקים. בין השאר נדרשת חסימה מוחלטת של כניסת מכרסמים או בעלי כנף אל המטבח, וכן נקיטת כל הצעדים הנדרשים כדי שלא יהיו בו חרקים שעלולים להזיק למזון שמיוצר בו.
כאמור מומלץ לתכנן מטבחים מוסדיים אך ורק בעזרת אנשי מקצוע בעלי ניסיון רב בתחום רישוי העסקים באופן כללי ובפרט בהתנהלות מול משרד הבריאות.
קראו עוד בנושא תכנון מטבחים ורישוי עסקים
צריכים את עזרתנו בהנפקת רישיון יצרן – 050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.