רישיון יצרן בירה

by אביב ברישוי
שנה 1 ago
563 Views

רישיון יצרן אלכוהול עבור ייצור יין ובירות

מתכננים לפתוח יקב או לייצר יין? אתם נדרשים ברישיון יצרן אלכוהול. עם חברת אביב ברישוי תזכו בליווי מקצועי מלא עבור כל הליך בקשת הרישיון, בין אם עבור רישיון יצרן בירה או עבור רישיון יצרן יקב. הליווי ימנע מכם להיקלע לתסבוכת בירוקראטית, יחסוך בהוצאות ויקצר את משך ההליך.

רישיון יצרן באחריות משרד הבריאות

יש לדעת כי החל משנת 2017 הגוף האחראי להנפקת רישיון יצרן יי , בירה וכל משקה אלכוהולי אחר הינו משרד הבריאות. ללא רישיון זה לא יהיה ניתן לייצר אלכוהול או לשווק אותו. כמו כן כל מקום שימכור משקה אלכוהול לא מאושר בין אם בית מלון, מסעדה, פאב, חנות וכו', ייקנס באופן מיידי בסכום העומד על עשרות אלפי שקלים.

תקנות לקבלת רישיון יצרן

משרד הבריאות בראשות סגן השר ליצמן, לאחר קבלת אישורים מוועדת הכנסת לרווחה, עבודה ובריאות, החליט להתקין תקנות עבור קבלת רישיון יצרן ליקב ו/או למשקאות אלכוהוליים אחרים. תקנות אלו המתייחסות להפעלת יקב כוללות:

  • הקמת יקב  באזור תעשיה או באזור חקלאי, שאינו ייצור בייתי, נדרשת באישור בכתב ממשרד החקלאות על היותו עסק פעיל שעומד בדרישות עיבוד התחלתי של תוצרת חקלאית ו/או שמדובר ביקב במבנה העומד בתקנות הרשות המקומית.
  • עם אישור משרד החקלאות יש לפנות למשרד הבריאות להגשת בקשה לרישיון יצרן. כמו כן בעל היקב יקבל תקופה של שנה לארגן את המקום בהתאם לדרישות החוק. בתקופה זו ובמידה והעסק קיבל רישיון יצרן זמני, היקב יוכל להמשיך לייצר, לשווק ולמכור יינות.
  • דרישות לקבלת רישיון יצרן ליקב כוללת אישורים של אדריכל או מהנדס בניין מטעם הרשות המקומית לתקינות המבנה ועמידתו בתקנות תכנון ובנייה.
  • יקב שהוכח כי התארגן נכון לדרישות החוק, ובמידה ושנה לא הספיקה לו לשם יצירת שינויים מבוקשים, יכול לקבל הארכה של שנה נוספת. במידה ויש צורך בעוד תקופת התארגנות תעורב ועדת חריגים המורכבת ממהנדס מזון, מנהל שירות מזון, מהנדס של הרשות המקומית, עו"ד מטעם משרד הבריאות ונציג של משרד החקלאות, ותינתן לתקופה של חצי שנה.

לרישיון יצרן לאלכוהול

לקבלת רישיון יצרן ליין או ייצור כל משקה אלכוהולי אחר, ולמידע נוסף וייעוץ מקצועי, צרו קשר עם חברת אביב ברישוי בטלפון 077-508-95-00 או במייל [email protected].

לשיתוף המאמר