מה חשוב לדעת על קבלת רישיון עסק לבית קפה?

פתיחת בית קפה נתפשת לעתים כמהלך פשוט יחסית, אבל כדאי לדעת כי נדרשת תשומת לב קפדנית לסוגיות רבות ובפרט להתנהל בצורה מושכלת כדי לקבל רישיון עסק – שבלעדיו לא ניתן להפעיל בית קפה באופן חוקי – במהירות וללא עיכובים שלא לצורך. הרישיון ניתן ל-10 שנים.


מה מותר ומה אסור למכור בבית קפה?

עפ"י תקנות רישוי עסקים (תנאי תברואה נאותים לבתי אוכל) התשמ"ג-1983, רשאי עסק המוגדר כ"בית קפה" להכין ולמכור משקאות חמים, כריכים, חביתות, סלטים ותבשילים שאין בהם רכיבים מן החי. כמו כן יכולים בתי קפה למכור עוגות, גלידות, משקאות קרים וממתקים אשר נרכשו ממקור אחר שהינו בעל רישיון עסק תקף.
חל איסור למכור, להחזיק או להכין מאכלים שיש בהם מזון מן החי, פרט לנקניקיות ולנקניקים. יודגש כי האיסור חל גם על דגים.
רישיון עסק לבית קפה


מהו השטח המינימלי של מטבח בבית הקפה?

בבתי קפה שיש בהם עד 30 מקומות ישיבה, גודל המטבח המינימלי הוא 12 מ"ר. בתי קפה שמיועדים לקהל רב יותר נדרשים להוסיף 0.3 מ"ר לכל מקום ישיבה מעבר ל-30. תנאים נוספים הם הקצאת מקום לשטיפת ירקות, שטיפת כלים, שולחן לחיתוך ירקות, שולחן וכיור להכנות, שני משטחי עבודה (אחד למזון גולמי ואחד למזון מעובד), ושמספר הלהבות בכיריים יהיה לא יותר מ-4.


מיהם גורמי הרישוי לבתי קפה?

באופן עקרוני רישוי בית קפה דומה לרישוי מסעדה. הגורמים השונים הם הנדסה, נגישות, משרד הבריאות, משטרת ישראל אם במקום נמכר אלכוהול וכיבוי אש. כדאי לדעת שבחלק מהמקרים, בהתאם לגודל בית הקפה ולמיקומו, ניתן לחתום על תצהיר בפני עורך דין כתחליף לביקור של גורמי הרישוי של הרשות לכבאות והצלה בעסק. לבתי קפה השוכנים בקניונים מסלול התצהיר המקוצר אינו רלוונטי.


מה קובעות תקנות רישוי עסקים לגבי צנרת בבית קפה?

בבתי קפה חל איסור להשתמש בצנרת מחומר שמכיל עופרת. הצנרת המשמשת לסילוק שפכים חייבת להיות מאווררת ולכלול אמצעים שימנעו זרימה חוזרת של שפכים אל המבנה שבו שוכן בית הקפה ואמצעים למניעת חדירתם של שפכים לתוך הצינורות המובילים מי שתייה.
באופן טבעי ישנן דרישות רבות נוספות של משרד הבריאות – מומלץ לתכנן את בית הקפה בעזרת מומחים בתחום הרישוי

לשיתוף המאמר
לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר