מהו סמל מעון?
הפעלת מעון יום מחייבת תשומת לב לשלל סוגיות ונושאים, הן לגבי המבנה שבו פועל המעון והן לגבי כוח האדם. מעון שעומד בכל התקנים שקבע משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים יכול לקבל "סמל מעון".
למה כדאי לקבל את הסמל?
סמל מעון הוא תו איכות שמעיד על רמת המעון. בנוסף האישור הכרחי כדי שהורים לילדים במעון יוכלו להיעזר במשרד הנ"ל בתשלום עבור השהות של ילדיהם בהתאם לקריטריונים השונים.
מהם הקריטריונים לקבלת סמל מעון?
כדי לקבל סמל מעון ממשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, יש צורך באישור מטעם אדריכל למבנה בו פועל המעון. תנאי נוסף הוא ביצוע מבדק בטיחות. כמו כן ישנם קריטריונים לגבי הצוות המקצועי במקום.
מה כולל מבדק הבטיחות?
מבדק הבטיחות כולל בחינה מדוקדקת של מיקום המעון ביחס לשימושים שעלולים להיות מסוכנים לפעוטות (סמיכות לקווי מתח גבוה, מקורות קרינה או זיהום אוויר וכו'), של החצר (שחייבת למשל להיות במפלס אחד וללא בורות, אבנים או חצץ), של הצמחייה בחצר (כדי לוודא שאין צמחים רעילים), של רמת ההצללה של השטחים החיצוניים (המינימום הוא הצללה של 25%), של הגידור ההיקפי, השערים והדלתות, ועוד ועוד מרכיבים.
כמה עובדים חייבים לעבוד במעון?
הקריטריון השלישי הוא מספר העובדים במעון היום, שחייב לעמוד בתקינה העדכנית. כך למשל עבור תינוקות (גילאי חצי שנה עד 15 חודשים) גודל הקבוצה המקסימלי הוא 15, על כל 6 תינוקות חייב להיות מבוגר אחד, והשטח המינימלי לתינוק הוא 3.3 מ"ר. עבור פעוטות בוגרים (שנתיים עד שלוש) השטח המינימלי הוא 2.6 מ"ר, נדרש מבוגר אחד על כל 11 פעוטות, וגודל הקבוצה המקסימלי הוא 27.
מהן הדרישות לגבי הכשרת הצוות?
הקבוצה הרביעית של הדרישות ממעון ליום שמבקש לקבל סמל מעון הן בנוגע להכשרת הצוות המקצועי במעון. כך למשל מנהלים זקוקים להשכלה אקדמית בתחום, מטפלים אחראיים הם בוגרות ובוגרי קורס מטפלות סוג 2, ומטפלים הם בוגרות ובוגרי קורס מטפלות סוג 1.
מומלץ להגיש את הבקשה לסמל מעון בעזרת אנשי מקצוע מנוסים בתחום הרישוי והתקינה, ועוד קודם לכן לתכנן באופן מושכל את המעון על בסיס ידע מקצועי וניסיון רלוונטיים.
התקשרו כעת לאביב ברישוי להנפקת רישיון עסק – 050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם!