בתי קירור לפירות וירקות ועסקים המאחסנים מזונות טעימים ובריאים אלה מחויבים הן ברישיון עסק והן ברישיון יצרן על-מנת שיוכלו לפעול כחוק.
את הבקשה לרישיון עסק יש להגיש לרשות המקומית שבשטחה אמור לפעול המחסן או בית הקירור, ואילו הבקשה לרישיון יצרן מוגשת למשרד הבריאות, דרך לשכת הבריאות המחוזית, והיחידה במשרד אשר אמונה על בדיקת הבקשות ואישורן היא שירות המזון הארצי.
התהליך הוא קבלת רישיון יצרן ורק לאחר מכן הגשת הבקשה לרישיון עסק, ובנוסף נדרש גם היתר בניה מטעם הוועדה לתכנון ובניה – היתר זה הוא תנאי הכרחי לקבלת רישיון היצרן.
המסמכים שיש להגיש למשרד הבריאות לשם קבלת רישיון יצרן
את הבקשה לקבלת רישיון יצרן יש להגיש עם שורת מסמכים, שבעצם מסכמת את תכנון המחסן או בית הקירור לפירות ולירקות.
* תרשים סביבה (בקנה מידה של 1 ל-2,500) בהתאם לתב"ע מאושרת
* מרשים מגרש (בקנה מידה של 1 ל-250) כולל גבולות המגרש, סימון מערכת הביוב, מתקני פינוי אשפה ועוד
* תוכנית מערכת האינסטלציה (בקנה מידה של 1 ל-100)
* תוכנית מפעל (בקנה מידה של 1 ל-50) שבה מצוינים האגפים השונים וכן המתקנים והציוד שבהם נעשה שימוש לטובת אחסון או קירור הפירות והירקות
* נספח שבו יפורטו כמויות הפירות והירקות, סוג האחסון, מספר העובדים בבית הקירור או במחסן, תרשים זרימה של התחנות שאותן עובר כל פרי או ירק.
כמו כן נדרש אישור של מהנדס קירור מוסמך לגבי מתקני הקירור שייכללו במפעל.
הדגשים הרלוונטיים לבתי קירור ואחסון ירקות ופירות
דגש חשוב אחד לגבי קירור ואחסון פירות וירקות הוא הפרדה מוחלטת בין אולמות או חדרים שבהם מתבצע חיטוי או ניקוי של ירקות ופירות לבין האזורים שבהם מאוחסנים מוצרים שכבר מוכנים לשילוח.
לגבי כל חדר קירור, חובה לציין מה מאוחסן בתוכו ומהי הטמפרטורה השוררת בו, וכמובן שיש לנקוט באמצעים שונים על-מנת להבטיח את הטמפרטורה הנמוכה הנחוצה לשם שמירה נאותה על הירקות והפירות.
בנוסף ישנן דרישות רבות אחרות, ועל-מנת לחסוך הוצאות גבוהות שלא לצורך עקב הצורך בשינויים לאחר שהמפעל כבר מוקם, רצוי מאוד להסתייע באנשי מקצוע מיומנים ובעלי ניסיון בהליכי רישוי לצורך תכנון בית הקירור או המחסן.
צריכים את עזרתנו בהנפקת רישיון יצרן? אביב ברישוי מעניקים ליווי צמוד ועזרה בכל התהליך, החל משלב איתור הנכס ועד לקבלת כל הרישיונות הדרושים להפעלתו. אל תישארו לבד במערכה, חייגו למספר 050-8092338