מהו תרשים זרימה ללא הצטלבויות?
אחד המרכיבים המרכזיים בכל תכנון מטבח הוא זרימת המזון מרגע הכניסה אליו, כשעוד מדובר בחומרי גלם שונים, ועד היציאה ממנו כמנות מוכנות להגשה או למכירה.
הזרימה חייבת להיות מתוכננת היטב ובפרט נדרשת הפרדה מלאה בין אזורים "מלוכלכים" לבין אזורים "נקיים", כלומר מניעת הצטלבויות בין אזורים שבהם מתבצעות פעולות שונות בחומרי גלם שלא נוקו עדיין אם שאינם מעובדים, לבין אזורים שבהם כבר ישנו מזון מוכן להגשה. לנוכח החשיבות הרבה של הגנה על מזון מפני זיהומים, ההפרדה המלאה נדרשת לאורך כל תהליך ייצור האוכל ובכל אזורי המטבח – מחסנים, חדרי קירור, חדרי עבודה, מדור שטיפת כלים ועוד.
באילו מקרים ישנה חובת הגשת תרשים זרימה?
מפעלים בתחום ייצור המזון וכן בתי אוכל וכל עסק אחר שכולל מטבח מוסדי מחויבים בהגשת תרשים זרימה מפורט. כמו כן נדרשת עמידה בכל הדרישות וההנחיות העדכניות של משרד הבריאות בנוגע למניעת הצטלבויות. בהתאם מומלץ לתכנן את המטבח אך ורק בעזרת מומחים לרישוי.
צריכים את עזרתנו בהנפקת רישיון עסק – 050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.