רישיון עסק לחנות ירקות

by אביב ברישוי
2 שנים ago
1774 Views

המודעות ההולכת וגוברת לחשיבותה של תזונה בריאה מובילה לביקוש הולך וגדל לירקות ופירות. בהתאם גדלה הכדאיות של פתיחת חנויות שמוכרות מזונות מן הטבע – וכמו כל עסק שנמכרים בו מוצרי מזון נדרשת קבלת רישיון עסק על-מנת להפעילו כחוק.

ההבחנה בעסקים שבין כתליהם מתבצע טיפול במזון ועסקים שאין בהם טיפול במזון אלא "רק" מכירתו לציבור הרחב:

ההבחנה העיקרית בעסקים לממכר מזונות היא לשתי קטגוריות: עסקים שבין כתליהם מתבצע טיפול במזון ועסקים שאין בהם טיפול במזון אלא "רק" מכירתו לציבור הרחב. במרבית המקרים בחנות ירקות לא מתבצע טיפול במזון, ועל כן רישיון העסק ניתן לפרק זמן של 10 שנים (בהשוואה ל-3 שנים בלבד כשמדובר על רישיון לעסק לממכר מזון שמתבצע בו טיפול במזון). גורמי הרישוי העיקריים הם משרד הבריאות, הרשות המקומית שבשטחה פועלת החנות והרשות הארצית לכבאות והצלה.
רישוי עסק לחנות מזון
הבקשה לרישיון עסק עבור חנות ירקות מוגשת לרשות המקומית. בין המסמכים שיש להגיש עם הבקשה עצמה: תוכנית מפורטת של החנות, חתומה על-ידי איש מקצוע מוסמך. אנשי אגף הרישוי ברשות המקומית מעבירים את כל החומר לגורמי הרישוי האחרים. על-מנת לתכנן מראש את החנות כך שהיא תעמוד בכל הדרישות של משרד הבריאות ושל רשות הכבאות וההצלה, ניתן לבקש מידע מקדמי – פירוט של כל התקנות העדכניות בהתאם למאפיינים הספציפיים של החנות (למשל שטח המכירה בה, הפריטים שצפויים להימכר ועוד).
עוד חשוב להדגיש כי למרות השאיפה של גורמי הרישוי להקל על פתיחתם של עסקים חדשים ולצמצם את הבירוקרטיה, ולמרות שהדרישות מחנות שלא נמכרים בה מוצרי מזון מן החי נחשבות פשוטות יחסית (בהשוואה לעסק שמוכר בשר, חלב וביצים, ושמחויב בהקפדה על נהלים חמורים יותר לנוכח רגישותם הרבה של מוצרם אלה) – בכל זאת מומלץ לבצע את התהליך של קבלת רישיון העסק לחנות ירקות בעזרת מומחים בתחום הרישוי, וזאת על-מנת לחסוך מעצמכם טעויות שעלולות לגרום לעיכובים מיותרים ולהפסדים כספיים.
אולי יעניין אתכם לקרוא גם אודות: תכנון מפעל קירור ואחסון פירות וירקות
התקשרו כעת לאביב ברישוי להנפקת רישיון עסק – 077-5089500 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם!

 

לשיתוף המאמר