אחת המטרות של חוק רישוי עסקים – שנחקק בשנת 1968, ומאז באופן טבעי עודכן לא פעם – היא להבטיח איכות נאותה של הסביבה ולמנוע יצירת מפגעים ומטרדים שונים עקב פעילות עסקית כזו או אחרת.
מי שאמון על בחינת הבקשות לרישיון עסק בהיבט הנ"ל הוא באופן טבעי המשרד להגנת הסביבה, שמהווה את אחד מגורמי הרישוי עבור חלק גדול מהעסקים בארץ.
מהו מסמך מידע סביבתי?
בקשה לרישיון עסק מוגשת לרשות המקומית שבשטחה עתיד לפעול העסק (או כבר פועל, אם מדובר בבקשה לחידוש רישיון).
כשאחד מגורמי הרישוי הוא המשרד להגנת הסביבה, יש לצרף לבקשה בין השאר גם מסמך מידע סביבתי.
המסמך כולל פרטים לגבי מיקום העסק, מספר היתר רעלים אם ישנו, מספר העובדים והיקף שעות העבודה, מרחק משימושי קרקע המוגדרים כרגישים (מבני מגורים, בתי חולים, בתי אבות, מוסדות חינוך ועוד), תוכנית סניטרית עדכנית, פירוט כל המתקנים בעסק, כמויות חומרי גלם, תוכניות טיפול בשפכים, תוכנית הטיפול בפסולת מוצקה, פירוט של מקורות הפליטה של חלקיקים, חומרים אורגניים וחומרים אנאורגניים, פירוט של מקורות הרעש, פירוט של מתקנים או חומרים פולטי קרינה, ועוד.
ביקורת בעסק
השלב הבא לאחר קבלת הבקשה עם מסמך המידע הסביבתי במשרד להגנת הסביבה הוא ביקור בעסק. במהלך הביקור נבחן המצב בפועל והאם כל מה שהוצהר עליו במסגרת המסמך הנ"ל אכן מעוגן במציאות.
באופן כללי מוודאים אנשי המשרד להגנת הסביבה כי אף עסק לא יפלוט כמות רבה מדי של חומרים מזהמים לאוויר, לקרקע או למקורות מים, לא ייצור מטרדי רעש לסביבתו ויקפיד על טיפול נאות בפסולת מוצקה ובשפכים.
אילו עסקים זקוקים לאישור המשרד להגנת הסביבה?
כאמור ישנם עסקים רבים אשר מבחינת הליך הטיפול ברישוי עסקים – המשרד להגנת הסביבה הוא אחד הגופים אשר בוחנים את הבקשה לרישיון עסק.
ביניהם: מפעלים לייצור תמרוקים או תכשירים רפואיים, עסקים בתחומי הגז והדלק, בתי מטבחיים, עסקים שמגדלים בעלי חיים, עסקים בתחום ההדברה, מפעלי מזון, אתרים לסילוק פסולת מכל הסוגים כולל תחנות מעבר, בתי מלון, בתי אבות, חניונים מקורים או תת קרקעיים ששטחם הוא לפחות 500 מ"ר, חלק מהמוסכים, מפעלים בתחומי העץ והמתכת, מסגריות ועוד.
התקשרו כעת לאביב ברישוי למידע אודות רישיון עסק – 050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם!