רישוי עסקים באשדוד

רישוי עסקים באשדוד דורש תשומת לב מיוחדת לפרטים רבים, בהתאם לדרישות הספציפיות של רשות המקומית. כעיר נמלית עם פוטנציאל עסקי רב, אשדוד מציעה הזדמנויות רבות לבעלי עסקים, אך גם דורשת שמירה על סטנדרטים גבוהים ועמידה בכללי רישוי מחמירים. תהליך רישוי העסקים בעיר זו מחייב הבנה טובה של החוקים המקומיים והתאמה לנהלים שקבעה העירייה, כולל נושאים כמו בטיחות, סביבה, גישה לנכים, חניה ועוד.

באשדוד, כמו בכל עיר אחרת, הרישוי נועד לוודא שהעסקים פועלים בצורה שמכבדת את הסביבה העירונית ומשרתת את צרכי התושבים באופן הטוב ביותר. בעלי עסקים צריכים לדאוג לכך שהם עומדים בכל הדרישות המשפטיות, החל מהנהלים הבנקאיים ועד לכללים הסביבתיים והבריאותיים.

לפני הגשת בקשה לרישוי עסק באשדוד, מומלץ לבצע בדיקה קפדנית של התקנות ולהתייעץ עם יועצים מקצועיים בתחום רישוי העסקים. זה יכול לכלול עבודה עם עורך דין, יועץ עסקי או חברה המתמחה ברישוי עסקים, שיכולים לסייע בניווט במערכת הביורוקרטית ובהקלה על התהליך.

השקעה בתהליך רישוי מדויק ומקיף מלכתחילה תחסוך זמן וכסף בעתיד ותמנע עיכובים מיותרים. עם התכנון וההכנה הנכונים, רישוי העסקים באשדוד יכול להיות תהליך חלק ויעיל שמעניק לעסק יסוד חזק לפעילות מוצלחת ופורייה בעיר.

חושב לפתוח עסק באשדוד? מתחילים ברישוי עסקים!

רישוי עסקים אשדודחשוב שתדע:

באתר הבית של עיריית אשדוד מציינת המחלקה לרישוי עסקים כמה נתונים חשובים טרם תחילת התהליך עצמו, בהם גם מטרותיו של חוק הרישוי בפועל. להלן הדברים כפי שהם מובאים באתר:

  1. חוק רישוי העסקים נחקק בשנת תשכ"ח (1968) ונועד להביא למימוש המטרות הבאות:
  2. הבטחת איכות נאותה של הסביבה לרבות מניעת מפגעים ומטרדים.
  3. בטיפול המשרד לאיכות הסביבה.
  4. מניעת סכנות לשלום הציבור והבטחה מפני שוד והתפרצות.
  5. בטיפול משטרת ישראל.
  6. בטיחות של הנמצאים במקום העסק או בסביבתו.
  7. בטיפול משרד התמ"ת.
  8. מניעת סכנות הדבקות ממחלות בעלי חיים ומניעת זיהום מקורות מים בחומרי הדברה, בדשנים ובתרופות.
  9. בטיפול משרד החקלאות.
  10. הבטחת בריאות הציבור לרבות תנאי תברואה נאותים.
  11. בטיפול משרד הבריאות.
  12. קיום הדינים הנוגעים לתכנון ובנייה ולשירותי הכבאות.
  13. באחריות הרשות המוניציפאלית.

מחלקת רישוי עסקים של עיריית אשדוד, היא כאמור הרשות האחראית להנפקת רישיון עסק עבור עסקים מכל סוג בתחום המוניציפלי של העיר. על מנת להתחיל בתהליך יהיה עליך לפנות אל המחלקה בבקשה לקבוע פגישת ייעוץ ראשונית.
אנו באביב ברישוי מציעים לכם ליווי מקצועי לאורך כל תהליך הרישוי ובמידת הצורך אף טיפול מקיף בהליך כולו, לפרטים חייגו: 050-8092338

עבור המעוניינים לבצע את תהליך הנפקת הרישיון באופן עצמאי להלן השלבים הנדרשים לטיפול מול עיריית אשדוד לרבות ההנחיות המיוחדות:

 

שלב א' – תכנון מוקדם ומידע מקדמי

בפגישה אישית עם פקיד הרישוי של המחלקה לרישוי עסקים בעיריית אשדוד תקבלו את כל המידע הדרוש בנוגע לצורך ברישיון עסק, תוכניות עסק ופרטים נוספים הרלוונטיים לעסק שלכם. זאת על מנת להכיר טוב יותר את ההליך הבירוקרטי הצפוי בהמשך. בנוסף תקבלו רשימת גופים אליהם עליכם להגיש בקשה למידע מקדמי.
חשים כי המידע המקדמי שקיבלתם מציב בפניכם אתגר בלתי אפשרי לטיפול עצמאי? אנו באביב ברישוי מציעים לכם ליווי מקצועי לאורך כל תהליך הרישוי ובמידת הצורך אף טיפול מקיף בהליך כולו, לפרטים חייגו: 050-8092338
 

 

שלב ב' – תוכנית עסק

בשלב זה, תוך כדי הטיפול במידע המקדמי יהיה עליכם להמציא גם תוכנית עסק מפורטת המבוססת על הנחיות הגשת התוכניות ע"פ מחלקת רישוי העסקים של עיריית אשדוד. במסגרת התוכנית יש להציג בין היתר גם את המסמכים הבאים: 

  1. טבלת אישורים לתוכנית
  2. בקשה לשימוש חריג
  3. ייפוי כוח
  4. תרשימי סביבה
  5. מפה מצבית
  6. ועוד.

מעוניינים לקבל סיוע בהכנת תוכנית עסק ע"פ כל הדרישות? אנו באביב ברישוי מציעים לכם ליווי מקצועי הכולל כתיבת תוכנית עסק מקצועית, לפרטים חייגו: 050-8092338

 

שלב ג' – הגשת בקשה לרישוי עסקים באשדוד

בשלב זה תידרשו לרכז ולהגיש אל אגף הרישוי בעיריית אשדוד את המסמכים הבאים:

  1. טופס הגשת בקשה לרישיון – אותו מילאתם באופן עצמאי ללא השמטה או חוסר של פרטים נחוצים ולאחר שחתמתם עליו כנדרש בהוראות המופיעות על גבי הטופס.
  2. תוכנית עסק – כמפורט בשלב ב', כאשר היא חתומה ומאושרת ע"י הגורמים הרשמיים.
  3. תוכנית בטיחות – בהתאם להוראות המידע המקדמי.
  4. שובר אישור לתשלום האגרה.
  5. וכמו כן מסמכים נוספים בהם: חוזה חתום, מס' חוזה ארנונה, צילום תעודת זהות, ייפוי כוח.

לאחר הגשת הבקשה לרישוי עסק יש להמתין 21 יום עד לקבלת האישור להמשך טיפול בבקשה (הכולל את קבלת חוות דעתם של כל גופי הרישוי הנדרשים ע"פ צו רישוי עסקים) או סירוב במקרה של כשל, חוסר התאמה או היעדר נתונים באחד המסמכים.
להלן רשימת גופים ורשויות בעלי סמכות לקבוע האם לאשר או לדחות את הרישיון של עסק כזה או אחר:

  1. מינהל ההנדסה.
  2. המשרד לאיכות הסביבה ישירות ו/או באמצעות היחידה לאיכות הסביבה
  3. משרד הבריאות.
  4. משרד העבודה.
  5. משרד התחבורה.
  6. משטרת ישראל.
  7. איגוד ערים לשירותי כבאות.
  8. משרד החקלאות באמצעות המחלקה הווטרינרית בעירייה.

חוששים להגיש בקשה לרישוי שלא תאושר? מעוניינים בסיוע בהגשת הבקשה והכנת הניירת? אנו באביב ברישוי נשמח לעמוד לרשותכם! לפרטים חייגו: 050-8092338


שלב ד' – הנפקת רישיון עסק

זהו השלב הסופי של תהליך רישוי העסקים. קבלת רישיון העסק מאשרת את פעילות העסק אך במקביל מחייבת את בעליו לפעול על פי הנחיות הבטיחות והגהות של הרשות המקומית והחוק בישראל.


עיריית אשדוד חורטת על דגלה שמירה על עקרונות הבסיס של חוק הרישוי והם:

  1. שמירה על איכות הסביבה ומניעת מפגעים ומטרדים.
  2. מניעת סכנות לשלום הציבור ואבטחה מפני שוד והתפרצות.
  3. שמירה על בטיחות הנמצאים במקום העסק או בסביבתו.
  4. מניעת סכנות של מחלות המועברות על ידי בעלי חיים ומניעת זיהום מקורות מים בחומרי הדברה, בדשנים או בתרופות.
  5. שמירה על בריאות הציבור, לרבות תנאי תברואה נאותים בכל עסק.


אביב ברישוי – יד ביד נעזור לך בתהליך רישוי עסקים באשדוד

אין ספק כי מדובר באחד ההליכים הבירוקרטיים הסבוכים ביותר. לא מעט בעלי עסקים מגלים כי הטיפול בהליך נפרש על פני חודשים ארוכים וגוזל מהם זמן רב וכסף עובדות אלו מביאות לא אחת לעיכוב משמעותי בפתיחת של העסק החדש ואף גורמות להפסדים.
אנו באביב ברישוי מציעים לכם סיוע וליווי מקצועי לאורך כל התהליך, משלב איתור הנכס הפוטנציאלי ועד לקבלת רישיון עסק. חייגו כעת ונציגנו ישמחו לעמוד לרשותכם: 050-8092338
לשיתוף המאמר
לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר