הנפקת רישיון עסק לעסקים החייבים ברישיון על פי החוק יכול להתבצע עצמאית על ידי בעל העסק או מי מטעמו, ברוב המקרים מומלץ להעביר את הטיפול בתיק הבקשה לרישוי אל אנשי מקצוע – אדריכל רישוי עסקים הוא זה שיוביל את העסק שלכם לרישיון בזמן קצר וביעילות.
תפקידו של אדריכל רישוי עסקים
כידוע, תהליך הנפקת רישיון עסק אינו פשוט, אלא תהליך רב שלבי הדורש הרבה ידע וניסיון ויכולת מקצועית להתנהל אל מול הבירוקרטיה של הרשויות המקומיות וגורמי הרישוי בישראל. תפקידו של אדריכל רישוי עסקים (או לחלופין מהנדס או הנדסאי בעל הכשרה מקצועית כיועץ רישוי עסקים) הינו לייעל ולקדם את תהליך הרישוי של העסק בצורה מיטבית המאפשרת לבעל העסק שקט נפשי וקבלת רישיון העסק במהירות האפשרית. המקצועיות, הניסיון העשיר והידע בתחום הרישוי מאפשרים לאדריכל רישוי עסקים לחסוך עבור הלקוח שלו זמן, אנרגיה רבה וכמובן, הרבה מאד כסף.
דרישות כלליות מיוחדות של מחלקת רישוי עסקים בראשון לציון
על פי אתר עיריית ראשל"צ, דף רישוי עסקים ראשון לציון ודרישות מיוחדות של רשות העיר
שילוט: בעל עסק יעמוד בכל האמור בחוק עזר לראשון לציון (שמירת הסדר והניקיון) ,התשמ"ט 1988 פרק יד' "שלטים ומודעות" ולפיכך לא יתלה ולא ירשה למי מטעמו לתלות או לפרסם כל פרסום ללא היתר, או לתלות מודעה בכל מקום ללא רישיון מוסדר.
כמו כן עסקים ב"מתחם הרובע" מחוייבים לדרישות המפורטות ולא יתלו שלט שאינו עומד בקריטריונים של המסמך העירוני המורה על תקנות רצועת הסתרה ושילוט במתחם הבילוי. כנ"ל גם לגבי שילוט במדרחוב רוטשילד.
איכות הסביבה: עסקים בראשל"צ כפופים לחוק מניעת מפגעים, התשכ"א – 1961 ולנוהל המשרד להגנת הסביבה לכן עליהם להימנע ממפגעי ריח סביבתי.
כמו כן עליהם להימנע מלעבור על חוק הרעש ולשמור על עוצמת חוק סבירה כמפורט ברישיון העסק שלהם ובהתאמה לסוג העסק שלהם ומיקומו.
טיפול באשפה: בהגשת הבקשה לרישיון עסק מחוייב בעל העסק על ידי עיריית ראשל"צ להציג פתרונות לפינוי אשפה מכל הסוגים, לרבות שאריות מזון, נוזלים, מתקנים שונים, מיכלי פלסטיק ועוד. על בעל העסק לדאוג לפינוי יומי של האשפה וסילוקה בהתאם לחוקי העזר העירוניים.
רוכלות: לא ניתן לקיים כל פעילות של רוכלות ברחבי העיר ראשון לציון, זאת על פי חוק העזר העירוני. רישיון לדוכן רוכלות יינתן על פי תקנות העירייה רק במקרים של אירועים יוצאי דופן בהם יונפק אישור זמני ורישיון מיוחד.
נגישות: עיריית ראשל"צ מחייבת עסקים בכל סדר גודל, לרבות עסקים קטנים מ-100 מטרים להחיל את כל חוקי הנגישות, זאת על פי חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, התשנ"ח 1998- ותקנותיו. במרכז לנגישות ניתן לקבל את כל הפרטים הנוספים ואת המידע לגבי הנגשה של כל עסק ועסק על פי החוק:
טיפול בעסקי מזון: בעל העסק המאחסן, מעבד, או מוכר מזון מן החי, יפעל בהתאם להוראות " חוק עזר לראשון לציון (פיקוח על מכירת בשר ומוצרי בשר), התש"ן- 1989 ועדכוניו העתידיים. כך באתר העירייה וכך דורשת מחלקת הרישוי שלה לפעול. כל חריגה מתקנות אלו עשויה לגרום לדחיית הבקשה לרישיון עסק.
מכשירים והזרמת שפכים:
התנהלות כללית וחנייה: יש להסדיר את תנאי החנייה ללקוחות העסק וכן לפריקה וטעינה של סחורה. כמו כן על בעל העסק לתת דין וחשבון לגבי מידת הרעש כאמור בסעיף איכות הסביבה. מלבד זאת מציינת מחלקת הרישוי כי כל הוצאה של ציוד, מכונה או מתקן אל מחוץ לשטח העסק מחייב אישור ורישיון.
היתרים נוספים: היתרי בניה, סגירות חורף, פרגודים, הוצאת שולחנות וכסאות החוצה וכו' מחייבת באישור מחלקת הרישוי של עיריית ראשל"צ.
פרטים חשובים רגע לפני שמגישים את הבקשה לרישוי:
למי מגישים:
מחלקת רישוי עסקים, בניין עיריית ראשון לציון
כתובת: הכרמל 20 קומה 3
טלפון מינהלת האגף: 03-9547384
טלפון רכזות רישוי עסקים: 03-9547341 , 03-9547323, 03-9547533
פקס:03-9547335
מתי מגישים:
ברגע שהבקשה מוכנה וכל הטפסים והאישורים הנדרשים מצורפים ניתן לגשת אל מחלקת הרישוי ולהגיש את הבקשה. זה המקום לציין כי כל בקשה שתועבר ויתגלו בה חוסרים תביא לדחייתה על הסף.
אנו באביב ברישוי מציעים לכם ליווי מקצועי לאורך כל תהליך הרישוי ובמידת הצורך אף טיפול מקיף בהליך כולו, לפרטים חייגו: 050-8092338.