הובלת מזון מחייבת התנהלות זהירה ועם תשומת לב מרבית, ובעיקר כשמדובר בחומרי גלם מן החי. צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (איכות מזון) מגדיר שורת כללים שחובה לפעול על פיהם, כשבין השאר חובה להקפיד על הכללים הבאים:
* רכבים ומכלים המשמשים להובלת מזון לא ישמשו לשינוע חומרים אחרים אם יש בכך סכנה לזיהום מזון, ובכל מקרה תישמר הפרדה מוחלטת בין מזון לבין חומרים אחרים.
* חל איסור על הימצאות בני אדם (או בעלי חיים) בחלק של הרכב שבו מאוחסן המזון המובל (פרט לצרכי פריקה וטעינה).
* מזון שמוכן לאכילה יובל בנפרד ממזונות אחרים, וזאת על-מנת למנוע מצב של זיהום צולב (מעבר חיידקים ממזון גולמי למזון מוכן).
דגשים ספציפיים לגבי הובלת מזון מן החי
* מזון מן החי ייארז מראש באריזה שכוללת פלומבה או סגר אחר.
* בשר (כולל דגים ועופות) שמובל בתפזורת יובל במרכב נפרד.
* ביצים טריות יובלו בנפרד (אלא אם כן ניתן להבטיח הפרדה מלאה בין הביצים לבין מוצרים אחרים וכן למנוע התעבות מים על גבי הביצים עקב הפרשי טמפרטורה).
* מוצרים שונים ממשפחת הבשרים/ עופות/ דגים יובלו ביחד רק אם כל מוצר נארז מראש, נמנע כל מגע בין מוצרים שונים והטמפרטורה בארגז הקיבול היא לכל היותר מינוס 18 מעלות.
ניתן להוביל מזון מן החי ומזון שאינו מן החי ביחד, כל עוד נשמרות כל ההנחיות האחרות ונמנע מצב של זיהום צולב.
פריקה והעמסה
לפני העמסת רכב שמוביל מוצרי מזון חובה לוודא כי הוא נקי לחלוטין ושאין בו חומרים מזיקים לבריאות. כמו כן יש לוודא שהטמפרטורה היא זו הנדרשת לצורך הובלת המזון הספציפי.
יש להקפיד על מניעת מגע בין השטחים בהם מאוחסן המזון לבין מדרכות, רצפות וכו'.
אביב ברישוי, החברה המובילה לרישוי עסקים בישראל מתמחה ברישוי לכל סוגי העסקים. מעוניינים בעזרתנו בהליך קבלת רישיון עסק? צרו קשר דרך האתר או חייגו למספר 050-8092338 ונשמח לסייע!
הובלה בטמפרטורה מבוקרת
כלי רכב המשמשים להובלת מזון בטמפרטורה מבוקרת (קירור/הקפאה) יצוידו במד מעלות וברשם טמפרטורה.
כמו כן חובה לוודא שהבידוד התרמי, איטום הדלתות וכו' תקינים, כך שהטמפרטורה הנדרשת אכן תישמר לאורך כל הנסיעה.
החזרת מזון
מזון שמוחזר מנקודת מכירה אל היצרן יובל כשהוא מופרד לחלוטין ממוצרים אחרים, ומסומן באופן בולט כך שלא ייווצר מצב של בלבול עם מוצר תקין.