מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון
תיאור העסק הטעון ברישוי:
על מנת למכור גלידה, הקינוח המתוק האולטימטיבי עליכם להצטייד ברישיון עסק. ללא רישיון לא ניתן להפעיל חנות לממכר גלידה, דוכן או מזנון לממכר גלידה וגם לא מקום בו מוכרים גלידה, קינוחים ומתוקים אחרים בישיבה ללקוחות. הגלידריות כיום מייצרות במקרים רבים את הגלידה בעצמם. הייצור נעשה באמצעים שונים במטבחים עצמם וכוללים שימוש במגוון רחב מאד של חומרי גלם.
הרישוי מתייחס לכל האלמנטים הללו ודורש התאמה מושלמת של המטבח, הציוד שבו, ההתנהלות מול חומרי הגלם ברמת האחסון, פריקה וקבלה של סחורה, קירור ועוד.
התאמת נכס לאופי פעילות העסק
כאשר אנחנו בוחרים לייצר גלידה או למכור גלידה עלינו לקחת בחשבון כי יידרשו למקום התאמות רבות. על מנת לקצר את התהליכים מומלץ להיעזר במומחה רישוי על מנת לבצע איתור נכס מהיר המאפשר פתיחה חלקה של העסק מבלי להיתקל בבעיות בירוקרטיות בניהול הנפקת הרישיון.
לאחר איתור הנכס יש להתקין את המטבח על פי כל דרישות החוק. במקרה של ביקורת יהיה עליכם לתת דין וחשבון על כל תנור, מקרר, מקפיא, אזור אחסנה או אפילו כיור המותקן במקום. מומלץ שלא תתקלו בבעיות שיידרשו מכם זמן וכסף רק משום שלא ביצעתם נכון את ההתאמות לחוק הרישוי על פי המידע המקדמי שברשותכם.
נגישות
במסעדות וגם בגלידריות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
תהליך קבלת רישיון העסק:
- על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת גלידרייה עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את המסעדה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
- בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:
גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):
משרד הבריאות – בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרשיון (3 שנים בדרך כלל)
- לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
- המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.
רישיונות נוספים
מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:
- רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
- היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל.
- היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
- היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.
כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים לפתוח גלידריה או חנות גלידה מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי, במספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המידית של רישיון העסק.