מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון
תיאור העסק הטעון ברישוי:
הבורקס אמנם הגיע אלינו מטורקיה אך אומץ בחפץ לב והפך עם השנים לאחד המאכלים "המגויירים" האהובים על הישראלים. כמעט בכל פינת רחוב בערים הגדולות, (וגם בקטנות) תוכלו להתפנק עם בורקס חם כשלצידו נחה ביצה קשה וגם מלפפון חמוץ, בתוספת רסק עגבניות טרי וקצת חריף תקבלו את המנה המושלמת.
במידה ואתם חושבים להיכנס לעסקי הבורקס ולפתוח מסעדה קטנה שמתמחה בבורקסים בכל הטעמים, או אפילו דוכן לממכר בורקס יהיה עליהם להצטייד בראש ובראשונה ברישיון עסק.
התאמת נכס לאופי פעילות העסק
מסעדה של בורקסים הכוללת מקומות ישיבה ואזור בישול, אפייה והכנה של אוכל מחייבת כאמור ברישיון עסק. את ההתאמות לקבלת הרישיון יהיה עליכם לבצע בצורה מקצועית ונכונה ולא לדלג על אף שלב בדרך. לפני הכל יש לאתר נכס מתאים לפתיחת מסעדה מסוג זה. את ההתאמה תוכלו לבדוק עם צוות המומחים שלנו במספר 050-8092338.
במידה והנכס מתאים תוכלו להפעיל את המטבח ולקבל לקוחות. במידה ויש לבצע התאמות ידרשו מכם זמן, סבלנות וגם כסף. שלב זה קריטי לקבלת הרישיון מכיוון שהוא מוקפד וארוך מאד. דרישות החוק למטבח תקני עומדות על קוצו של חוד, בכל הנוגע לתשתיות כמו אינסטלציה למשל, צנרת, ביוב, ניקוז, נידוף עשן, התאמות בטיחות ועוד. חשוב מאד להתאים את המטבח, אזור הישיבה וכל יתר המקומות במסעדה לדרישות אחרת יש סיכוי גדול שתתקלו בסירוב למתן רישיון או פסילת הנכס כמקום פעילות של מסעדה תקנית.
מניעת עישון במקומות ציבוריים
החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).
נגישות
חשוב לדעת כי במסעדות שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
מעוניינים להימנע מסחבת בירוקרטית שתעלה לכם ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגנו למספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המידית של רישיון העסק למסעדת הבורקס החדשה שלכם.
תהליך קבלת רישיון העסק:
- על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת מסעדת בורקס עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את המסעדה שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
- בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם ה:
גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):
משרד הבריאות – בחלק מהרשויות חובה ובחלק מהרשויות לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת)
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרישיון (3 שנים בדרך כלל)
- לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
- המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.
רישיונות נוספים
מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:
- רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
- היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
- היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
- היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.
כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים להימנע מסחבת בירוקרטית שתעלה לך ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגנו למספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המידית של רישיון העסק למסעדת הבורקס החדשה שלכם.