מס’ סידורי של בית העסק ע”פ טבלת צו רישוי עסקים עדכנית 4.2
משויך לקבוצה מס': קבוצה 4 – מזון
תיאור העסק הטעון ברישוי:
עסקי ההמבורגרים מגלגלים בישראל למעלה ממיליארד שקל בשנה. זו אינה טעות. מדובר בנתון של משרד הכלכלה נכון לינואר 2016. ההמבורגר, קציצת הבשר האמריקאית היא ללא ספק מנה מבוקשת מאד בכל שעות היום ובכל העולם וגם אצלנו. רשתות המבורגרים חדשות צצו בישראל וכבשו כל עיר גדולה וקטנה. כיום ניתן למצוא שפע של המבורגריות בכל מקום, בכל הסוגים ובטווח מחירים גדול יחסית.
המשותף לכל ההמבורגריות הללו הוא הצורך ברישיון עסק. החוק בישראל מתייחס למזללות אוכל מהיר בדיוק כמו לכל מסעדה אחרת, וברגע שיש צורך באחזקת מטבח וכו' יש צורך גם בהנפקת רישיון עסק.
התאמת נכס לאופי פעילות העסק
לפני הכל יש להתאים את סוג הנכס בו עתידה להתקיים פעילות המסעדה או המזנון לדרישות הרישוי. במידע המקדמי שיעבירו לכם על הנכס תקבלו את פרטי כל הדרישות, שם תגלו האם הנכס שלכם מתאים להפעלת המבורגריה. מומחי הרישוי שלנו ממליצים לבצע בדיקת התאמת נכס טרם השכרתו או רכישתו על מנת להימנע ממצב בו יש לכם נכס אך הוא כלל אינו מתאים לסוג המסעדה או העסק שאתם רוצים להפעיל בו.
מאתרי הנכסים המקצועיים של אביב ברישוי מגיעים אל הנכס, בודקים את התאמתו, מוציאים דו"ח תיקונים, שינוים והתאמות ובעל העסק יכול לשקול זאת מחדש ובכך לחסוך עשרות אלפי שקלים – לבדיקת התאמת נכס של מומחה רישוי חייגו ונשמח לעזור: 050-8092338
מניעת עישון במקומות ציבוריים
החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים חל כמובן גם על מסעדות, ובהתאם, על מנת לקבל רישיון עסק יש לבצע הפרדה ברורה בין אזור ללא עישון לבין אזור שהעישון בו מותר (אזור זה הינו אופציונלי, ואם הוא ישנו יש להציב שלט בולט המבהיר כי רק במרחב זה ניתן לעשן).
נגישות
במסעדות המבורגר שבהן למעלה מ- 25 מקומות ישיבה יש להבטיח נגישות מלאה לנכים, כולל חדרי שירותים מותאמים לצרכיהם ותפריטים אותם גם כבדי ראייה יוכלו לקרוא. כמו כן חל איסור למנוע כניסת עיוור עם כלב נחייה. את יתר ההנחיות וההתאמות שיש לבצע ניתן לקבל במחלקת רישוי עסקים ברשות המקומית או באתר הבית של משרד הפנים המפרט את התקנות שיש לבצע בכל עסק.
תהליך קבלת רישיון העסק:
- על מנת לקבל רישיון עסק להפעלת מסעדה או מזנון המבורגר עליכם לעבור מספר שלבים, בראש ובראשונה יש לפנות אל הרשות המקומית ולהיפגש עם נציג מחלקת הרישוי, הוא יוכל לבדוק האם הלוקיישן שבו אתם מעוניינים להקים את העסק שלכם הינו קביל לפעולה מסוג זה וכמו כן להעניק לכם מידע מקדמי שיעזור לכם בשלבים הבאים.
- בשלב הבא פנו אל גורמי הרישוי המחייבים אתכם באישור לקבלת רישיון עסק עבור והם :
גורמי רישוי (מעודכן לצו הרישוי 2013):
משרד הבריאות – בחלק מהרשויות חובה וחלק לידיעה
משטרה – חובה (במכירת אלכוהול או אפשרות לישיבה במקום מעל כמות סועדים מסויימת).
גורם חיקוק אחר: אין
פרסום מפרט אחיד: אין
תוקף הרישיון (3 שנים בדרך כלל)
- לאחר שני השלבים הללו יהיה עליכם להכין תוכנית עסק מפורטת (מומלץ לבצע שלב זה בעזרת איש מקצוע מומחה מתחום הרישוי ולמנוע את דחיית הבקשה) להוסיף מפות, תרשימי מטבח, אזור הסבה והסעדה, גורמי בטיחות ועוד ועוד ולאחר מכן להגיש בקשה לקבלת רישיון עסק. מומלץ לוודא כי לרשות המקומית בה אתם מגישים את הניירת אין דרישות נוספות לרישוי העסק או תנאי סף נוספים.
- המתינו לקבלת התוצאות. במידה ונדחתה בקשתכם לרישוי העסק, דבר נפוץ מאד בתחום המסעדנות, יהיה עליכם לתקן את הליקויים ולהגיש את הבקשה בשנית. וכן הלאה עד לביצוע כל הנדרש מבחינת החוק לפתיחת העסק.
רשיונות נוספים
מסעדות רבות זקוקות מעבר לרישיון עסק גם להיתרים ספציפיים:
- רישיון יצרן – בעל אישור משרד הבריאות או מפקח מטעם ברשות המקומית שהוסמך לעניין.
- היתר להצבת פרגוד חורף, המאפשר סגירת חלק מהמסעדה בין אוקטובר לאפריל
- היתר להצבת שולחנות וכיסאות, המאפשר “השתלטות” על חלק מהמרחב הציבורי הסמוך למסעדה.
- היתר לילה, המאפשר פעילות גם אחרי חצות.
כל אחד מההיתרים הללו ניתן לקבל ברשות המקומית, יש לפנות למחלקת רישוי עסקים ולהגיש בקשה מיוחדת, לסגירות חורף למשל וכדומה. את רשימת התקנות שיש לבצע בהתאם תוכלו לקבל במקום וכך להכין את העסק בצורה אופטימאלית עד לקבל האישור.
מעוניינים לפתוח מסעדת המבורגר מבלי להיתקל בסחבת בירוקרטית שעולה ביוקר? צרו קשר עם אחד מנציגי אביב ברישוי, במספר 050-8092338 ואנו נלווה אתכם בכל שלב ושלב בדרך עד לקבלתו המיידית של רישיון העסק.