מהי אחריות משרד הפנים לפי חוק רישוי עסקים?
שר הפנים הוא האחראי בארץ על קביעת התקנות העדכניות בתחום רישוי עסקים, על יישום מלא של כל סעיפי החוק, על הפיקוח והאכיפה, על מתן כלים נאותים לבעלי העסקים וכן על קידום רפורמות שיהפכו את קבלת רישיון העסק לתהליך פשוט ונגיש יותר.
האם משרד הפנים נדרש לאשר בקשות לרישיון עסק?
לא. גורמי הרישוי הממשלתיים הם משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, משרד העבודה והרווחה ומשרד החקלאות. כמו כן ישנם עסקים שזקוקים לאישורים גם מטעם משטרת ישראל, הרשות הארצית לכבאות והצלה וגורמים שונים ברשות המקומית שבשטח שיפוטה הם פועלים.
מהם השינויים החשובים במסגרת הרפורמה האחרונה שיזם משרד הפנים?
בעבר בעלי עסקים רבים התלוננו על הרגולציה המכבידה מדי בתחום הרישוי. בנוסף פעלו עסקים רבים ללא רישיון בתוקף רק בגלל הדרך המסורבלת ומלאת המכשולים המיותרים – קראו על ההשלכות של הפעלת עסק ללא רישיון. בהתאם פעל משרד הפנים על-מנת למצוא איזון טוב יותר בין הצורך לאפשר פעילות עסקית כיאה למדינה מפותחת לבין חובתו להגן על שלום הציבור ובריאותו ועל הסביבה.
בין השינויים המשמעותיים:
* מפרט אחיד – כך שלא יהיו הבדלים רבים מדי בין רשויות מקומיות שונות לגבי התנאים למתן רישיון עסק.
* מסלול מזורז – שמאפשר קבלת היתר זמני למשך שנה, ובמשך שנה זו תיבחן הבקשה לרישיון עסק באופן יסודי.
* קיצור פרקי הזמן – עד למתן תשובה על בקשות לרישיון עסק.
* שקיפות – כך שכל יזם יוכל לדעת בדיוק איך לתכנן את העסק.
* מחיקת סוגי עסקים רבים מצו רישוי עסקים – כך שהם לא זקוקים יותר לרישיון כדי לפעול כחוק. בין השאר מאפשר כיום משרד הפנים למספרות, אולפני הקלטות, מרבית מכוני הכושר ועוד עסקים לפעול בלי רישיון.
מדוע החליט משרד הפנים להחמיר את האכיפה?
במקביל למחויבות להפחתת הבירוקרטיה והרגולציה בתחום של רישוי עסקים משרד הפנים החליט להחמיר את האכיפה כנגד עסקים שפועלים ללא רישיון, עסקים שחורגים מתנאי הרישיון שניתן להם או עסקים שקיבלו רישיון על בסיס תצהיר ולאחר מכן התגלה כי יש פערים משמעותיים בין התצהיר לבין המציאות בפועל.
הסנקציות כוללות קנסות ובחלק מהמקרים גם שלילת רישיון. בהתאם מומלץ להתנהל בעזרת מומחים מנוסים בתחום הרישוי.
התקשרו כעת לאביב ברישוי להנפקת רישיון עסק –050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם!