בחירת לוקיישן לעסק היא תמיד החלטה חשובה, ובפרט כך הדבר כשמדובר על מפעל בענף המזון. איש המקצוע המתאים לפנות אליו כדי שתוכלו להיות בטוחים שבחרתם נכון מקום, מכל הבחינות, הוא מהנדס מזון בעל ניסיון ברישוי עסקים.
מהם הקריטריונים העיקריים לבחירת המיקום של המפעל?
הקריטריון הראשון שבו המיקום של מפעל המזון חייב לעמוד הוא היתר בנייה, כלומר אישור שהשטח אכן מתאים לפעילות עסקית מהסוג המתקיים במפעלי מזון. ללא היתר בנייה אין אפשרות לקבל רישיון עסק (אלא אם כן מקבלים היתר לשימוש חורג, שכרוך בהליך מורכב ובמקרים רבים גם ממושך). שיקול נוסף שיש לקחת בחשבון הוא האפשרות להתאים את המקום לדרישות של המשרד להגנת הסביבה, שמהווה אף הוא את אחד הגורמים שבוחנים כל בקשה לרישיון עסק של מפעל מזון. הרשות הארצית לכבאות והצלה מספקת אף היא חוות דעת לגבי האפשרות להפעיל בכל מקום מפעל מזון, ומבחינת הלוקיישן השיקול העיקרי הוא האפשרות להבטיח דרכי מילוט בהתאם לתקנות.
בנוסף לכל הנ"ל בוחן מהנדס מזון בקפידה וביסודיות גם את היכולת להתאים את המבנה לצרכים הספציפיים של מפעל המזון שברצונכם להקים. הבדיקות המדוקדקות לוקחות בחשבון גם את היבטי החוק – מפעל מזון זקוק לרישיון יצרן שאותו מנפיק משרד הבריאות רק אם המבנה ותכולתו עומדים בשורה ארוכה של תנאים ודרישות – והן את ההיבטים התפעוליים. כך לדוגמה במסגרת מציאת מיקום אופטימלי למפעל, מהנדס מזון מוודא שניתן יהיה להקצות שטח מתאים לכל מחלקה ולכל פעילות (אחסון, ייצור, אריזה ועוד, בהתאם לתרשים הזרימה של התנהלות המפעל), וכן שניתן יהיה למקם ללא מגבלות מיותרות מאווררים, פילטרים, מערכות בקרה, מערכות סניטציה, מכונות שונות ועוד.
הליווי הצמוד של מהנדס מזון מומחה לרישוי עסקים מבטיח תהליך קבלת רישיון עסק יעיל ובמקביל תכנון אופטימלי של המפעל – כך שהוא יוכל להתחיל לפעול כחוק בפרק הזמן הקצר ביותר האפשרי.
קראו גם בנושא: תכנון והקמת מפעל מזון בצפון / במרכז / בדרום
התקשרו כעת לאביב ברישוי להנפקת רישיון עסק – 050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם!