חוק יצרן מזון

by אביב ברישוי
2 שנים ago
275 Views

אילו עסקים מוגדרים כיצרני מזון על-ידי החוק?

מפעלים לייצור מזון, שירותי קייטרינג, מאפיות שמוכרות את תוצרתן לבתי קפה וכו'.

לאילו אישורים זקוקים יצרני מזון?

רישיון עסק ורישיון יצרן.

לאילו גורמים צריך לפנות כדי לקבל רישיון?

רישיון עסק מונפק על-ידי הרשות המקומית שבשטחה פועל העסק. רישיון יצרן ניתן על-ידי שירות המזון הארצי של משרד הבריאות.

מהן הדרישות לצורך קבלת הרישיונות?

אישור בקשה לרישיון עסק עבור יצרן מזון תלוי בחוות דעת של מספר גורמים ובראשם משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה. אם מדובר על מפעל שמתבצע בו ייצור בקנה מידה גדול (מעל 5 טון ליום כשישנם חומרי גלם מן החי, או מעל 50 טון ליום כשחומרי הגלם הם מן הצומח) תתבצע גם בדיקה של משרד הכלכלה. בכל מקרה תנאי בסיסי הוא קיומו של היתר בנייה.
הבקשה לרישיון יצרן נבחנת "רק" על-ידי משרד הבריאות. בכל מקרה כל אחד מהגופים הנ"ל מציב רשימת דרישות מפורטת בהתאם למאפיינים הספציפיים של העסק ולמוצרים שאותם ברצונו לייצר. ניתן, ומומלץ, לפנות אל גופים אלה כדי לקבל מראש את הדרישות ולהיערך בהתאם.

אילו מסמכים חובה להכין?

אל הבקשות לרישיון העסק ורישיון היצרן יש לצרף תוכנית עסק מוקפדת. בין השאר על התוכנית לכלול תיאור מפורט של תהליך הייצור כולל הדגשה של צמתים קריטיים ובקרת תהליכים כדי למנוע ליקויים באותם צמתים, פירוט של הכמויות המקסימליות של התוצרת המוכנה ושל חומרי הגלם והאריזה, פירוט לגבי אחסון חומרי הגלם והתוצרת הגמורה, הערכה לגבי מספר העובדים ועוד.
כמו כן יש להגיש עם הבקשות תרשימים הנדסיים של הסביבה, המגרש ופנים העסק.

מהם השלבים השונים של קבלת רישיון יצרן מזון?

* הגשת הבקשה לרישיון עסק
* הגשת המסמכים הנדרשים לשירות המזון הארצי
* לאחר שמתקבלת הסכמה עקרונית מצד שירות המזון הארצי ניתן להתחיל ליישם את התוכניות
* ביקורת תברואתית טכנולוגית על-ידי נציגים מקצועיים של משרד הבריאות
* אם הביקורת עוברת בהצלחה תשולם האגרה ויונפק הרישיון
לאחר קבלת רישיון יצרן המזון ורישיון עסק ניתן להתחיל לייצר מזון. חשוב להתנהל בהתאם לתנאי הרישיון, על-מנת שהוא לא יישלל.

צריכים את עזרתנו בהנפקת רישיון יצרן – 077-5089500 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר
ונחזור אליכם בהקדם.
לשיתוף המאמר