פרשה טכנית לבתי אוכל

by אביב ברישוי
2 שנים ago
28 Views

מהי פרשה טכנית?

פרשה טכנית הינה טופס ייעודי עבור בתי אוכל אשר מתאר את מהות הפעילות בעסק.

מה כוללת פרשה טכנית?

פרשות טכניות לבתי אוכל כוללות חלקים:

  • פרטי העסק – שם, כתובת, תחום פעילות, שמות בעלי העסק, פרטי יצירת קשר.
  • מידע כללי – האם העסק הוא מסעדה, בית קפה או סוג אחר של בית אוכל, מיהו קהל לקוחות, מהו אופי התפריט (הגדרה כללית ולא פירוט המנות המופיעות בו) ומהם חומרי הגלם שמשמשים להכנת המאכלים שמוגשים בעסק.
  • תהליכי עבודה – פירוט אופי העבודה המתבצעת לשם הכנת המנות השונות. כך לדוגמה אם בתפריט ישנה מנת סלט, הפרשה הטכנית תפרט את אופן הגעתם של הירקות לעסק, את אופן אחסונם, את מרכיבי הטיפול בהם (שטיפה, חיטוי ועוד), את מקום הכנת הסלט (כולל הפניה לתיאור משטח העבודה כפי שמופיע בגרמושקה), את התיבול שלו ואת אופן האחסון בין ההכנה להגשה (כולל הפניה לתיאור מקרר האחסון כפי שמופיע בגרמושקה). אם מדובר בבית אוכל שמבצע משלוחים, הפרשה הטכנית תכלול מידע גם לגבי האריזה ולגבי הדרך שבה משונע הסלט אל הלקוחות שמחוץ לעסק.
  • כמויות – כמויות חומרי גלם, תדירות קבלת כל חומר גלם וכו'.
  • אינסטלציה – תיאור של מערכת האינסטלציה ומקורות המים בעסק.
  • אוורור – פירוט לגבי מערכת האוורור בעסק.

פרשה טכנית בבתי אוכל
מתי חובה להגיש פרשה טכנית?
פרשה טכנית מצורפת לבקשה לרישיון עסק של בתי אוכל. לנוכח החשיבות הרבה של הפרשה חשוב לערוך אותה באופן מקצועי ומוקפד, ובאופן כללי מומלץ לתכנן מטבחים ובתי אוכל אך ורק בעזרת מומחי רישוי עסקים.
 
צריכים את עזרתנו בהנפקת רישיון עסק – 077-5089500 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.

 

לשיתוף המאמר