מהי ההגדרה של אזורים "נקיים" במטבחים מוסדיים?
בכל מטבח מוסדי ישנם שני סוגי אזורים, "נקיים" ו"מלוכלכים". אזור "מלוכלך" הוא כזה שמתבצע בו טיפול ראשוני בחומרי גלם או שמאוחסנים בו חומרי גלם, ואילו אזור "נקי" הוא כל מקום במטבח שבו נמצאים מוצרים מוכנים להגשה ואכילה.
באילו מקרים נדרש פירוט האזורים ה"נקיים"?
עסק בעל מטבח מוסדי שמגיש בקשה לרישיון עסק נדרש לציין בתכנית העסק מהם האזורים ה"נקיים" במטבח ומהם האזורים ה"מלוכלכים", כולל פירוט כל התהליכים המתבצעים בכל עמדה.
על מה חשוב להקפיד ביחס לאזורים "נקיים" ו"מלוכלכים"?
על-מנת להבטיח את בריאות הציבור ולמנוע זיהומים שונים באוכל, מציב משרד הבריאות בפני כל עסק בעל מטבח מוסדי רשימה ארוכה של דרישות בנוגע לאזורים "נקיים" ו"מלוכלכים". בפרט חובה להקפיד על מעבר חד כיווני בין אזורים אלה, וכן לתכנן את המטבח כך שהמסלולים השונים בהם עובר המזון יהיו קצרים ככל האפשר. עוד חשוב להדגיש כי כל מצב שבו ישנה הצטלבות בין אזורים "נקיים" ל"מלוכלכים" מחייב הקפדה על נהלים ייעודיים ומחמירים, ועל כן מומלץ לבצע כל תכנון של מטבח מוסדי אך ורק בעזרת מומחים לרישוי עסקים.
צריכים את עזרתנו בהנפקת רישיון עסק – 050-8092338 להצעת מחיר במייל הנכם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם.