חברה המציעה שירותי קייטרינג חייבת ברישיון עסק על-מנת לפעול כחוק. בנוסף לכך שהצעת שירות מסוג זה ללא רישיון עסק תקף הינה עבירה פלילית, הרי שגם הביקוש לשירותיה של חברה שכזו יהיה נמוך, וזאת לאור המודעות הרבה לרגישות הגבוהה של מוצרי מזון מסוימים.
מהו היתר בנייה ומדוע חובה לבדוק אותו לפני ששוכרים מקום?
תנאי בסיסי להגשת בקשה לרישיון עסק הוא פעילות במבנה שמתאים לשימוש זה, הכנת מאכלים, מבחינת היתר הבנייה ועל-פי תב"ע עדכנית. במקרים שבהם המבנה לא מיועד לפעילות עסקית זו, ניתן להגיש בקשה לקבלת היתר לשימוש חורג, אולם יש לקחת בחשבון שהתהליך עשוי להיות מורכב ולעכב את תחילת הפעלת חברת הקייטרינג.
מהו רישיון יצרן?
רישיון יצרן הוא עוד רישיון שמהווה תנאי הכרחי להפעלת שירותי קייטרינג. רישיון זה מונפק על-ידי שירות המזון שבמשרד הבריאות, וכל עוד לא מתקבל רישיון זה לא תאושר גם בקשה לרישיון עסק. את הבקשות לשני הרישיונות יש להגיש במקביל.
על מה חשוב להקפיד בתכנון המטבח?
על-מנת לקבל את הרישיונות הנ"ל יש להגיש למשרד הבריאות תוכניות סניטריות מפורטות של המקום בו יוכנו המאכלים השונים. בפרט בוחן משרד הבריאות את החומר ממנו עשויים הקירות החיצוניים (בטון, לבנים ופנל מבודד), את גובה קירות הפנים (מינימום 2.75 מ'), את חיפויי הקירות הפנימיים (חרסינה או חומר דומה, עד לגובה של לפחות 180 ס"מ), את השיפועים ברצפה (שחייבים להיות מותאמים לקווי הייצור, כך שלא יצטברו מים במטבח, וכן למערכות הביוב), את האיטום בפני חדירת חרקים ובעלי חיים אחרים שעלולים להיות מזיקים, את איכות המים המשמשים לייצור המזון, את ההפרדה בין האזור ה"נקי" (שבו ישנם מזונות מוכנים) לבין האזור ה"מלוכלך" (שבו מתבצעות פעולות), את אחסון חומרי הגלם (ובפרט אלה מן החי שרגישותם גבוהה במיוחד) ועוד.
מהם הדגשים העיקריים של אחסון מזון רגיש?
עוד דגש חשוב לקראת קבלת רישיון עסק לחברת קייטרינג הוא אחסון מזון רגיש ובפרט חומרי גלם מן החי. חדרי קירור חייבים להיות מצוידים במד חום אינדיקטורי ומד חום רושם, וכן חובה להפריד בין סוגי מזון שונים בעת האחסון. כך למשל מזון שאינו זקוק להקפאה יאוחסן בטמפרטורה של עד 5 מעלות, ואילו בשר טחון גולמי יוחזק בטמפרטורה של עד מינוס 18 מעלות.