צ'ק ליסט לקראת פתיחת עסק חדש

הקמת עסק חדש, הינו הליך אשר דורש תכנון מעמיק מה שנקרא "תכנית עסקית". יש להגיע ליועצים עסקיים שיודעים להכין תכנית עסקית מקצועית, בהתאם לסוג העסק שאתם מעוניינים לפתוח ולהבין אם עסק כזה הוא בכלל כדאי עבורכם. יש לבצע במילים פשוטות מספר דברים לפני שפותחים עסק חדש.  יש להבין בתכנית עסקית שאנו נכין עם אנשי המקצוע המתאימים את התפיסות הבסיסיות של העסק, כיצד הוא יתפקד במישורים השונים ולבדוק את ההשלכות הפיננסיות. יש לקבל תפיסה רחבה של העסק כאשר נבין את קשרי הגומלין בין המישורים השונים שישפיעו על הצלחתו.
ראשית, יש לדעת כי אחד מהמרכיבים המשפיעים ביותר על הצלחת העסק הוא יכולת גיוס המשאבים כבר בשלבי הקמתו ואין מדובר במשאבים כספיים בלבד, כי אם כוח אדם, זמן, ספקים ומשאבים נפשיים הדורשים אורך רוח. יש לדעת כי כל עסק דורש רישוי ולכן, יש לברר מה התהליכים שיש לבצע, על מנת לקבל רישוי מתאים לעסק שלכם על פי מהותו.
זה ברור כי עסק קטן ההליכים הבירוקראטיים והדרישות השונות יהיו נמוכות בהרבה מאשר בפתיחת מפעל למשל שהליכי הרישוי בו הם ארוכים, יקרים ומסורבלים כגון אישור משרד הבריאות, אישורי הרשות המקומית, מכבי אש, משטרה ועוד.

מהלך חשוב עוד לפני פתיחת העסק – רישוי לעסק

על מנת להוציא רישוי לעסק, יש לבצע בדיקות מקדימות בבית העסק וברשויות המקומיות כמו נתוני תב"ע תכניות ותיק בניין  יש למדוד את העסק באמצעות מודד מקצועי כך שהוא יוכל לבחון אם תכניות האדריכליות מותאמות לדרישות ולתקנות של רישוי העסקים. יש להגיש בקשה לרישיון העסק בעירייה או במועצה המקומית שמלווה בפתיחת תיק במחלקת רישוי עסקים.
יש לממש את ביקורת הרשויות השונות שיכלול ביקור בבית העסק ומתן הנחיות הנדרשות עד לקבלת הרישיון לעסק. בנוסף אם אתם פותחים מפעל הקשור לייצור מזון יש לעמוד בתקנות המחמירות של משרד הבריאות, אבל אם אתם מעוניינים לפתוח מפעל של ליטוש אבני חן, יש להוציא אישור מהמשטרה בנוסף לרישוי ממכבי האש ועוד אישורים שיש לברר לגביהם, באגף לרישוי עסקים המהווה בעצם את הגוף המקשר בין מבקש הרישיון לגופים שמאשרים את האישורים השונים לעסק.

כמה עולה להוציא רישיון לעסק?

ראשית לגבי השאלה כמה עולה רישוי לעסק אין כאן תשובה אחידה. כל עסק בהתאם למהותו, ככל שבית העסק יהיה גדול יותר ויעסיק יותר עובדים או ישתמש במכונות שונות, מחיר רישוי העסקים יהיה כמובן גבוה יותר וכן הדרישות לרישוי העסק תהיינה רבות וגבוהות יותר. רישוי לעסק עשוי לעלות מאות שקלים ואלפי שקלים וכן, אגרה על רישוי זמני, חידוש רישיון זמני, כפל רישיון, שימוש חורג, שילוט ועוד.

גיוס משאבים כספיים לעסק- הלוואות לעסקים

כל מי שמעוניין לפתוח עסק חייב להבין מה המשאבים הכספיים שעליו לגייס אם בפתיחת בית עסק או מפעל. לעיתים, אי קבלת הלוואה לעסק, עשויה לגרום לבעל העסק העתידי, פשוט לוותר על החלום העסקי וו הסיבה שרבים מחפשים את האופציות השונות שהן נוחות יותר כמו הלוואות בערבות המדינה בריבית נמוכה. מדובר על הלוואות ארוכות טווח מהבנק.
יש לציין כי הלוואות הניתנות בערבותה של המדינה, אמנם מעניקות אוויר לנשימה, אך יש לעמוד בתנאים הדרושים. מדובר על הלוואה במימון של 90% וכל שאר הכסף הדרוש לפתיחת העסק ימומן מבעל העסק באמצעות הון עצמי.  יש לציין כי רק 50% ממבקשי ההלוואה בערבות המדינה, מקבלים אישור ולכן, יש להגיע לבעלי מקצוע בתחום הפיננסי-עסקי על מנת להגדיל את הסיכוי להלוואה אטרקטיבית זו.
 

לשיתוף המאמר
לשיחת ייעוץ מקצועית בחינם בה נבין את הצרכים שלכם באופן מדויק שלחו הודעה:
לפנייה בוואטסאפ
לפנייה
בוואטסאפ
טופס
יצירת קשר
לחצו
להתקשר