מעלות-תרשיחא היא עיר ייחודית שמחברת את הישוב היהודי מעלות ואת היישוב הערבי תרשיחא. העיר המשותפת כוללת גם אזור תעשייה ובו מפעלים שונים, ובאופן טבעי בעיר מעודדים הקמת מפעלים נוספים בשטח השיפוט שלה וזאת על-מנת להרחיב את מקורות התעסוקה של התושבים.
יחד עם זאת, כל בקשה להקמת מפעל חדש במעלות נבחנת בקפידה, הן ע"י גורמי רישוי עסקים בעיריית מעלות והן ע"י גורמים נוספים כגון משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה והרשות הארצית לכבאות והצלה – וזאת על-מנת להבטיח שלא צפויה סכנה מכל סוג שהוא לתושבי האזור.
בהתאם, תכנון מפעל במעלות תרשיחא חייב להתבצע בצורה מדויקת ומדוקדקת, וכדאי לעשות זאת בעזרת אנשי מקצוע בתחום של רישוי מפעלים. גם הקמת המפעל חייבת להיעשות באופן מקצועי, רצוי תוך ליווי צמוד של מומחי רישוי עסקים, שכן מחלקת הרישוי של עיריית מעלות וגורמי הרישוי האחרים מבצעים ביקורות קפדניות ומחמירות בטרם יונפק רישיון העסק שבלעדיו אסור עפ"י חוק רישוי עסקים להתחיל לפעול במפעל.
פרטי יצירת קשר עם רישוי עסקים מעלות
מספר הטלפון של רכזת רישוי עסקים בעיריית מעלות הוא 04-957-8952. מספר הפקס הוא 04-957-8821 והדוא"ל הוא: tashti-10@maltar.co.il.
עיריית מעלות תרשיחא שוכנת בחלק היהודי של העיר, שנמצא מצפון-מזרח לכביש 89. הכתובת המדויקת היא בן גוריון 1.
מה כולל תהליך רישוי עסק למפעלים?
רישוי מפעל הינו תהליך מורכב, בהתאם לאופי הפעילות בעסקים מסוג זה שהשפעתם על הסביבה והציבור רבה.
השלב הראשון הוא הגשת בקשה לרישיון עסק. הבקשה מוגשת לרכזת רישוי עסקים בעיריית מעלות תרשיחא, בצירוף מסמכים שונים ובהם תרשים סביבה, תרשים מגרש, תוכניות המפעל, דרכי טיפול בחומרים מסוכנים אם ישנם כאלה במפעל ועוד.
בשלב השני נבחנות התוכניות ע"י כל גורמי הרישוי הרלוונטיים עבור הסוג הספציפי של המפעל, וכן מתבצעות ביקורות בשטח על-מנת לוודא שהקמת המפעל בוצעה עפ"י כל הנהלים והתקנות.
אם כל גורמי הרישוי מאשרים את הבקשה לרישיון עסק, תנפיק עיריית מעלות תרשיחא את הרישיון המיוחל והמפעל יוכל להתחיל לפעול.
עוד לפני הגשת הבקשה ניתן להגיש לגורמי הרישוי בקשה למידע מקדמי ולהיערך בהתאם למידע זה, ועוד המלצה היא לבצע את כל התהליך של תכנון והקמת מפעל במעלות תרשיחא בעזרת מומחים בתחום הרישוי.