הנחיות הרישוי שחובה להכיר בתקופת הקורונה | אביב ברישוי

by ido
2 חודשים ago
36 Views

בעקבות מגפת הקורונה שפרצה בישראל לפני יותר משנה, הונהגו תקנות חדשות לבעלי עסקים בישראל (ובתוך כך גם עודכנו נהלים לרישום עסק חדש ולעסק וותיק) נהלים אלה של רישוי עסקים נקבעו מצד אחד על מנת להבטיח את בריאות הציבור ומצד שני להבטיח פעילות תקינה של המשק, עד כמה שניתן במסגרת הנסיבות המורכבות של מגפה עולמית.

עיקר תקנות הקורונה לעסקים מתמקד בסוגיות כמו היגיינה והגבלות התקהלות. הגופים המוסדיים האחראים על יישום התקנות כוללים את:

  • העירייה 
  • משרד הבריאות
  • כיבוי אש
  • מגן דוד אדום
  • משטרת ישראל
  • משרד הכלכלה
  • המשרד להגנת הסביבה

הנה מספר פרמטרים חשובים במסגרת רישוי עסקים בקורונה 

  • הרשות המקומית אחראית על שמירת העמידה-בתקנות לעסקים ויישומן בפועל. 
  • כל עסק יקפיד על הוראות 'תו סגול' ויתלה על דלת העסק בכניסה גיליון חתום של נוהל התו הסגול, שיאשר שאכן העסק פועל על פי ההנחיות.
  • כל עסק יתלה שלט בכניסה אליו ועליו הוראה: 'חובת עטיית מסכה בכניסה לעסק'.
  • חידוש רישיון עסק (כנדרש בכל שנה) יופעל במקרים מסוימים בהליך מזורז של חידוש רישוי אוטומטי למספר חודשים קדימה, ללא צורך בהגשת טפסים מחדש, ללא צורך בתשלום אגרת חידוש רישיון, ללא הנפקת היתר זמני או הנפק הרישיון מחדש (רלבנטי לתקופת הארכת הרישוי באופן אוטומטי) וזאת על פי חוק שאושר בכנסת בינואר 2021 וכותרתו "חוק הארכת תקופות".
  • יינתן החזר אגרת כיבוי-אש בגין ביטול אירוע בעסק שנאלץ לבטל אירוע בגלל תקנות-שעה בעקבות הקורונה.
  • נקבעו תקנות זמניות לנוהל ביצוע משלוחים מבתי אוכל/מסעדות ספציפית לתקופת הקורונה. כך למשל במסגרת רישוי עסקי מזון בקורונה נקבעה תקנה לגבי משלוח מזון, לפיה יש לבצע משלוח ישירות אל בית הלקוח, ללא השתהות בדרך וללא עצירות-ביניים. כמו כן, נקבעו תקנות מוקפדות ביותר לגבי משלוח מזון בטמפרטורה מבוקרת שנמדדת ומתועדת (חום/קירור/הקפאה בהתאם).
  • במסגרת רישוי עסקים בתקופת הקורונה נקבע גם שעסק בתחום המזון המבצע משלוחי מזון לאנשים במצב של 'בידוד' בגין הקורונה יעמוד בתקנות החוק וכי עליו להשאיר את המזון מעבר לדלת, ולא לבוא כלל במגע עם האדם שנמצא בבידוד. על המזון שיצא מהעסק אל הלקוח תהיינה מדבקות ועליהן: 1. תאריך ושעה שבהם יצא המשלוח 2. שם וכתובת העסק מהם 'יצא' המשלוח. 
  • על פי נוהל רישוי עסקים בקורונה חשוב לדעת שעל פי תקנות הקורונה עסקים שמחויבים לפעול על פי 'התו הסגול' לא צריכים לפעול על פי 'התו הירוק', אלא רק להקפיד, כאמור, על מילוי נוהל 'תו סגול'. מדובר בעסקים להלן: קניונים, מרכזי מסחר, מתחמים שבהם אזורי מסחר עם קבלת קהל, חנויות ששטחן מעל למאה מ"ר. 
לשיתוף המאמר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *